szerző:
hvg.hu

A hétszeres F1-világbajnok fiatalabb gyermeke a Hungaroringen mutatja meg vezetési tudását, mégpedig az F3-ban.

A 2013 végén súlyos síbalesetett szenvedett és azóta folyamatos rehabilitáció alatt álló Michael Schumachernek két gyermeke van: Gina-Maria 1997-ben, Mick pedig 1999-ben született. Utóbbi fiúgyermek apja nyomdokain haladva évek óta autóversenyzéssel foglalkozik, és tavalytól a Formula–3-as sorozatban áll rajtvonalhoz.

A most hétvégén a Hungaroringen megrendezendő DTM versenyek betétfutamain az F3-as mezőny is megtekinthető lesz a mogyoródi aszfaltcsíkon, így többek közt a fiatal Schumachert is láthatjuk majd versenyautójában.

A nyilvánosságot kerülő, karrierje elején különböző álneveken versenyző Mick nem először köröz majd a ringen, ugyanis tavaly márciusban egy előszezoni teszten, majd pedig a tavaly júniusi F3-as futamon már megismerkedhetett a magyar pálya vonalvezetésével.

A kis Schumi a 2017-es bajnokságban a tizenkettedik helyen végzett.

©

A Prema Theodore Racing versenyzőjeként Mick eddigi legjobb 2018-as eredménye egy hetedik hely volt a szezonnyitó paui versenyhétvége harmadik futamán.

A tízfordulós és összesen harmincfutamos Formula–3-as bajnokság negyedik, ötödik és hatodik futama a hungaroringi. Az F3-as autók elsőként pénteken 12:40-kor gurulnak pályára az első szabadedzés keretein belül, majd pedig szombaton és vasárnap három 33 perces + 1 körös versenyre kerül majd sor.

A belépőjegyek 13–54 eurós áron kaphatóak, 7 év alatt ingyenes a belépés.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!