szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A felvételeket megosztó szerint a hatóságok igen szervezetten oldották meg a főúton közlekedők bírságolását.

Az alábbi felvételek nemrégiben bukkantak fel a Facebookon és a megosztó szerint egy magában traffipaxot rejtő fehér Skoda, valamint egy polgárőrség által használt Dacia látható rajtuk.

A helyszíni beszámoló szerint a 6-os főúton a Pécsvárad felől érkezők sebességét mérte a Hirdnél az út szélén álló Skoda, az onnan 100 méterre ugyancsak az út szélén parkoló Dacia pedig a traffipaxot a többi autós számára fényjelzéssel jelző autósok rendszámát figyelte. És ezeket az adatokat továbbította a 800 méterre álló három rendőrautónyi rendőrnek, akik bírságolták a reflektorozókat.

A rendőri sebességellenőrzést nem tilos villogással jelezni a többi autós számára, de magáért a villogásért bárhol (traffipax nélkül is) megbüntethetnek, ha rendőr szerint ezzel elvakítunk valaki mást a forgalomban.

Frissítés: A Bama.hu információi szerint a rendőrség nem szabott ki bírságot villogtatás miatt. A 6-os úton történt ellenőrzés során rendszámcserés, forgalomból kivont, lejárt műszaki engedélyű, illetve biztosítás nélküli autókat szűrtek ki.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!