szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az édesanya és a másik gyerek a parton aludt egy sátorban, mikor az autó elkezdett a tóba gurulni.

Szombaton számoltunk be arról, hogy a katasztrófavédelem munkatársai kiemeltek egy autót egy nyékládházi tóból, amelyben egy férfi és egy gyermek holttestét találták meg.

A Blikk most azt írja, egy négytagú család két tagja, az apa és a lánya volt az autóban, míg az anya a fiukkal a parton aludt.

A négytagú család aznap, az iskola végeztével érkezett a Borsod megyei Nyékládháza melletti Gólem-tó nevű bányatóhoz, a hely horgász- és fürdőhelyként népszerű a környékbeliek között.

Este az anya és nagyobbik gyermekük egy sátorban feküdt le aludni, míg az apa és a 10 éves kislányuk a kocsiban, az autóval közel a vízhez, egy fa tövében parkoltak le. Éjjel 11 óra magasságában azonban a kocsi elmozdult a helyéről, majd bokrokat is áttörve pár métert gurult előre, egyenest a vízbe, ahol a parttól nem messze azonnal elsüllyedt, három méter mélyen állt meg. A tó egyébként a legmélyebb pontján 20 méter mély.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy az édesanya sikoltozására lettek figyelmesek, és három horgász is próbált segíteni a családnak, de sikertelenül. A rendőrök reflektorokkal világították be a tavat, egész este ott voltak. A Bors azt írja, másnap hajnalban emelték csak ki a járművet a tóból, búvárok merültek le hozzá, hogy biztosítóköteleket rögzítsenek rajta, majd egy tűzoltóautó vontatta ki.

Egyelőre rejtély, hogyan tudott elmozdulni az autó a helyéről. Az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság indított vizsgálatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Köves Slomóék perlik a Mazsihiszt

Köves Slomóék perlik a Mazsihiszt

Music Hungary: A zeneipar nincs megmentve, a támogatások elégtelenek

Music Hungary: A zeneipar nincs megmentve, a támogatások elégtelenek

Szorgalmasan szedi áldozatait a Nagyvárad téri ideiglenes buszforduló – videó

Szorgalmasan szedi áldozatait a Nagyvárad téri ideiglenes buszforduló – videó