szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A benzines és dízelmotoros autók átadják a helyüket a villanyautóknak a német gyárakban.

A zwickaui üzem átalakításával kezdődött az a folyamat – ahol egyébként anno 1957 és 1991 között a Trabantok, majd a Volkswagen különböző típusai készültek –, hogy a német márka a kulcsfontosságú gyáregységeiben átalakul a termelés és hamarosan csak elektromos autókat fognak gyártani.

Zwickauban például az ID.3 villanyautó gördül majd le a szalagokról és itt fog készülni a Seat el-Born, sőt egy új elektromos Audi is. Most egy másik központi egységét, az Emdenben található gyárát is elkezdte átalakítani a Volkswagen. Ez a helyszín a Passat és az Arteon gyártásának központi üzeme, amelyeket mostantól Pozsonyba telepítenek át.

Az alsó-szászországi gyárban már 2022-ben megindulhat az elektromos autók nagyszériás gyártása. Az emdeni üzem kapacitása 300 ezer elektromos autó lesz évente, ehhez egy 50 ezer négyzetméteres új csarnok is épül, valamint egy új présüzem a karosszéria-elemek gyártása számára.

Emdenben a hírek szerint a VW ID.4 fog készülni, amely nagyjából Tesla Y modell méretű autó lesz, alapból 300 kilométeres hatótávval és 13 millió forint körüli induló árral.

Az emdeni beruházás értéke 1 milliárd euró és fontos része a német vállalat elektromos átállási projektjének, amelynek keretében az a terv, hogy 2025-re már 20 teljesen elektromos modelljük legyen a Volkswagen csoporton belül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bekerül az alapcsomagba a Pesti TV

Bekerül az alapcsomagba a Pesti TV

5000 éves, páratlan leletekre bukkantak a Dunában

5000 éves, páratlan leletekre bukkantak a Dunában

Bródy János: Ha az embereket békén hagynák, békésen tudnának egymás mellett élni

Bródy János: Ha az embereket békén hagynák, békésen tudnának egymás mellett élni