szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közterület-felügyelet szerint méltányossági kérdésben a hatóságnak kell döntenie.

A Terézvárosi Önkormányzat Közterület-felügyelet munkatársai távollétében 15 ezer forintra bírságolták meg egy szabálytalanul leparkoló 74 éves nőt Budapesten, aki autójával azért állt meg rossz helyen, mert szívinfarktust kapott és mentő vitte el – írta meg tegnap a Blikk.

Az illetékes közterületfelügyelet később azt közölte, hogy a méltányosságot a rendőrség ítélheti meg, jogszabály alapján, a közterület-felügyelet munkatársai nem mérlegelhetnek.

A rendőrség ma azt közölte, hogy megérkezett a VI. kerületi polgármesteri hivatal Rendészeti Osztályának feljelentése, a méltányosság elbírálása pedig folyamatban van.

A nő egyébként a Blikknek elmondta, miután rosszul lett, csak az lebegett a szeme előtt, hogy mentse a mellette ülő, fogyatékossággal élő fia és saját, illetve a többi autós életét, ezért parkolt le egy kereszteződés után. A lapnak azt mondta, hogy érthető, hogy megbüntették, mert nem tudhatták, mi történt, az viszont felháborította, hogy később nem engedték el a büntetését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A 2019-ben alapított cégek is kérhetik az újraindítási gyorskölcsönt

A 2019-ben alapított cégek is kérhetik az újraindítási gyorskölcsönt

Fehéroroszországban leállították az Euronews adását

Fehéroroszországban leállították az Euronews adását

A kiszáradás miatt találtak meg egy tavaly vízbe ejtett iPhone-t

A kiszáradás miatt találtak meg egy tavaly vízbe ejtett iPhone-t