szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az elektromos autók után a motorkerékpárokat is bevonták a kedvezőbb adózási körbe.

A kizárólag elektromos meghajtású motorkerékpárok is zöld rendszámmal szerelhetők fel augusztustól – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken. A besorolást a műszaki vizsga vagy hatósági szemle alkalmával kérhetik a jogosultak. Az új előírások augusztus 11-én lépnek hatályba – írták.

A környezetkímélő járművek üzemeltetői többféle adó- és illeték megfizetése alól mentesülnek. Ez a motorkerékpárok korától és műszaki jellemzőitől függően több tízezer forint lehet.

A quadokat és a mopedautókat is beleértve három-négyszáz elektromos motorkerékpár közlekedik Magyarországon. A hétköznapi értelemben vett kétkerekű motorokból egyelőre nagyjából 150 elektromos hajtású lehet forgalomban. A már használatban lévő járművek üzemben tartói is időszakos vizsgálaton vagy szemlén kérhetik a környezetkímélővé besorolást, majd ezt követően végeztethetik el a rendszám cseréjét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!