MTI Gazdaság

"Leszbosz nem börtön", sztrájk a migránsok miatt

A legtöbb üzlet, az iskolák és a községi hivatalok zárva maradtak. A helyiek így tiltakoztak a görög szigeten található menekülttáborban uralkodó állapotok ellen. Az általános sztrájkot a polgármester hirdette meg.

MTI Világ

Óriásbalhé volt egy görög és egy bulgáriai menekülttáborban is

Tűz volt csütörtökön egy leszboszi menekülttáborban, egy 66 éves asszony és egy hatéves gyerek meghalt, ketten megsérültek. Az eset után migránsok felgyújtottak több sátrat, és összecsaptak a rendfenntartókkal – közölte a görög rendőrség. Közben egy bulgáriai táborban állítólag több százan vettek részt egy csütörtök esti verekedésben.

MTI Világ

Zavargás volt az egyik menekülttáborban Leszboszon

A görög rendfenntartó erőknek szerda kora reggelre sikerült helyreállítani a rendet a Moria menekülttáborban, Leszbosz szigetén, de helyszíni tudósítók szerint továbbra is puskaporos a hangulat.

MTI / hvg.hu Világ

Menekülteket vitt magával a pápa Leszboszról a Vatikánba

Tizenkét szíriai menekültet vitt magával Ferenc pápa a görögországi Leszbosz szigetéről, abból a táborból, ahová szombaton látogatott el. A három család felszállt az egyházfő gépére, és a hírek szerint a Vatikánba mennek ők is – jelentették a nagyobb hírügynökségek magyar idő szerint szombat délután.

hvg.hu/MTI Világ

Megkezdődött az EU–török menekültcsere

Hétfőn megérkeztek az első visszatoloncolt menekülteket szállító hajók a görög Leszbosz szigetéről a nyugat-törökországi Dikili városába, Hannoverbe pedig 16 szír menedékkérő érkezett.

MTI Világ

Felborult egy csónak Leszbosznál, nyolc embert keresnek

Összeütközött a görög parti őrség mentésre érkező járőrhajójával és elsüllyedt egy migránsokat szállító facsónak az Égei-tengeren, Leszbosz közelében, Nyolc ember eltűnt – közölte a görög kereskedelmi tengerészeti minisztérium csütörtökön.

MTI Világ

Meghalt két migráns Leszbosznál

Meghalt két migráns, legkevesebb öt pedig eltűnt Görögországban Leszbosz szigetének közelében hétfőn, miután felborult gumibárkájuk.

1 2

A címlapról ajánljuk