Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid
Tetszett a cikk?

Leromboltak egy keresztet a menekülteket fogadó görögországi Leszbosz szigetén, mert sértette a menekültek érzékenységét, adta hírül a Figyelő, és vette át a hírt az Origo is. A hír azt sugallja, hogy a muszlim menekültek megkezdték az európai kulturális altalaj cseréjét, elszakítani a görögöket a keresztény gyökereiketől, hogy Orbán Viktor kedvenc kifejezésével éljünk.

De nézzük meg kicsit a hírt magát közelebbről! Egy segélyszervezet tiltakozott a kereszt felállítása miatt, írják a kormányközeli médiumok, de azt nem, hogy milyen indoklással, és mi áll a kereszt felállítása mögött. A strandot, ami felett megjelent a kereszt, a menekültek is használják. Egyszer csak eltűntek innen a padok, zuhanyzók, majd megjelent a kereszt a dombtetőn – nem csoda, hogy ezt a menekültek és szervezeteik nem érezték barátságos gesztusnak, és arra utalt nekik, hogy távol akarják őket tartani. A Figyelő és általa idézett, amúgy ausztrál illetőségű Greek City Times (ami olyan, mintha Magyarországról egy amerikai magyar weboldalról tájékozódnánk) azt állítja, a keresztet azért állították fel, hogy az ott meghalt úszókra emlékeztessen – ezt más, mértékadó források nem erősítik meg.

A kereszt felállítása ellen tiltakozó helyi szervezet viszont azt mondta: a kereszt felállítása illegális volt, egy sírra emlékeztetett. Szerintük a feszület a szeretet és áldozat szimbóluma, nem a rasszizmusé és intoleranciáé. Ez utóbbi mondat megtalálható az eredeti, melbourne-i görög híroldalon is, de a Figyelő nem találta fontosnak közreadni, kihagyta a szemléből.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb óriási irodaház épül Budapesten

Újabb óriási irodaház épül Budapesten

A Huawei-telefoncsipek napjai szó szerint meg vannak számlálva

A Huawei-telefoncsipek napjai szó szerint meg vannak számlálva

Miért ne hagyjuk abba soha a kérdezést?

Miért ne hagyjuk abba soha a kérdezést?