#Pécsi Tudományegyetem

Stemler Miklós Itthon

Forradalmasítaná a matekoktatást, de itthon mattot kapott

A gyerekek rajonganak érte, a szakma elismeri, a magyar közoktatásban mégsem jutott sokra az a találmány, amely alapjaiban változtathatta volna meg az általános iskolai matematikaoktatást. A feltalálók most a közösségi finanszírozásban reménykednek, és nemzetközi karriert terveznek.

hvg.hu Itthon

Új lista: hat magyar intézmény a világ nyolcszáz legjobb egyeteme között

A Times Higher Education listáján szereplő magyar egyetemek közül a Semmelweis az éllovas. A hat magyar intézmény közül öt abból az egy szempontból nyújt kiemelkedő teljesítményt, hogy sok külföldi hallgató és oktató van, illetve sok a nemzetközi együttműködésben születő publikáció. Egyetlen kivétel a Műegyetem, amely az iparági bevételt tekintve eredményes.

Stemler Miklós Instant tudomány

Nagy lépést tettek magyar kutatók a cukorbetegség gyógyítása felé

Csak Magyarországon több mint félmillió cukorbetegségben szenvedőn segíthet az a kísérleti fázisban lévő hatóanyag, amely az érrendszeri és veseszövődmények megelőzése és kezelése terén hozhat áttörést. A Pécsi Tudományegyetem fejlesztése nemrég kapta meg a szabadalmi jogokat, most a kritikus fontosságú klinikai szakasz következik.

MTI Vállalkozás

Kétszáz pécsi hallgató lehet a T-Systems gyakornoka

Az informatikai duális képzés, a kutatás-fejlesztés, a technológia-transzfer, valamint az innovációs és kutatási eredmények hasznosítása területén is együttműködik a jövőben a T-Systems Magyarország Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) - jelentették be szerdán a baranyai megyeszékhelyen.

hvg.hu Vállalkozás

Felfigyelt az USA a pécsi startupokra

Az amerikai nagykövetség ügyvivő helyettese is zsűrizett egy pécsi startup eseményen és amellett, hogy méltatta a vállalkozói életformát, a korrupció problematikáját is beleszőtte beszédébe.

MTI Gazdaság

Megszólalt az ÁSZ a gyanús egyetemi közbeszerzésekről

A felsőoktatási intézményeket, köztük a Pécsi Tudományegyetemet (PTE) is érintő ellenőrzést folytat az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amely eddig kilenc intézmény vizsgálatával végzett, a PTE ellenőrzése viszont még folyamatban van. Az Index korábban azt írta, a PTE átvilágításakor gyanús közbeszerzéseket találtak.

MTI Itthon

Pécsi elnöke lett a HÖOK-nak

Gulyás Tibor, a Pécsi Tudományegyetemen végzett politológusa, jelenleg gazdálkodás és menedzsment szakos hallgató lett a HÖOK új elnöke.

Stemler Miklós Itthon

A város, ahonnan menekülnek az egyetemisták

Az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerésekor felhorgadó pécsi reményekből kevés vált valóra, a kormány oktatáspolitikája pedig óriási gondba sodorta a város legnagyobb foglalkoztatóját, a Pécsi Tudományegyetemet. Nem csoda, ha egyre kevesebb a pécsi egyetemista, és ők is, ha végeznek, elhagyják a várost. A jelenség más vidéki nagyvárosban sem ismeretlen, de Pécsett a helyzet drámai. Ágyúval verébre-sorozatunk újabb pécsi darabja.

hvg.hu Itthon

Megszólalt a pécsi egyetemi botrány másik főszereplője

Imhof Gábor, a PTE egykori, jelenleg vesztegetéssel vádolt gazdasági igazgatója szerint az egyetem és az IVF Kft. jóval hivatalba lépése előtt kötött szerződést közbeszerzési eljárás nélkül, és éppen ő volt az, aki kardoskodott a közbeszerzés kiírása mellett. Egy 2010-ben rögzített beszélgetés szerint ugyanis Imhof a közbeszerzés kikerüléséről tárgyalt Bódis József későbbi rektorral.

hvg.hu Itthon

Elbocsátások jönnek a PTE-n, oktatók is mehetnek

Negyvenhárom dolgozót bocsátana el a Pécsi Tudományegyetem, a leépítés hat kart, valamint a klinikai központot és a gazdasági főigazgatóságot is érintené - közölte az Eduline-nal az intézmény.

hvg.hu Oktatás

Egy alapszakkal kevesebb indul ősszel Pécsen

Nem indul új évfolyam ősztől a néprajz alapképzési szakon a Pécsi Tudományegyetemen, pedig a jelentkezők száma és az eredetileg meghirdetett minimum létszám alapján lett volna erre lehetőség. A minisztérium szólt közbe – írta a Dunántúli Napló.

MTI/Magyar Nemzet Itthon

67 embert rúgnak ki a pécsi egyetemről, a felmondólevélhez meglepetés jár

146 státusz megszüntetését tervezik a Pécsi Tudományegyetemen, de a betöltetlen álláshelyeket és a nyugdíjas korúakat leszámítva 67 aktív dolgozót érint az elbocsátás – írja a Magyar Nemzet. Az érintettek alternatív állásajánlatot is kapnak. A lépés oka, hogy az egyetem állami támogatása az elmúlt öt évben csaknem a felére csökkent.

Stemler Miklós Itthon

"Hibernáltuk magunkat" – vakrepülésben a felsőoktatás

Lassan négy hónapja vakrepülésben működnek a magyar felsőoktatási intézmények: nem tudják, milyen elvek és szabályozás alapján kapják az állami finanszírozást, csupán annyit, hogy a pénz lényegesen kevesebb, mint a korábbi években. Az intézmények különalkukban reménykednek, addig viszont létszámleépítés, elszabaduló adósságállomány és fizetési nehézség jöhet. Szegeden a NAV már inkasszót is kivetett.

Tóth Sándor Kult

Az elorzott Seuso-kincs és az elvetett igazság

Felderítetlen gyilkosságok, hamis eredetpapírokkal szerzett tulajdonjog, és a kincskeresők nyomában keletkező vakondtúrások jelzik, semmit nem csökkent az érdeklődés a mesés Seuso-kincsek iránt. De vajon elkezdődik-e a győzelemmel kecsegtető csata a 35 milliárd forintot érő kincs visszaszerzéséért.

hvg.hu Itthon

Nem mehetnek a kommunikáció szakos diákok a Magyar Hírlaphoz

Közös nyilatkozatban ítélte el Bayer Zsolt a romákat állatokhoz hasonlító írását az ELTE, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Debreceni Tudományegyetem kommunikáció tanszékének vezetője. A tanszékek úgy döntöttek, nem fogadják el, ha hallgatóik a Magyar Hírlaphoz mennének gyakornoknak.

MTI Kult

A "jövő médiaszakembereiért" fogott össze az NMHH és a PTE

Új Médiakultúra Kreatív Műhely néven a legkorszerűbb szoftverekkel és csúcsminőségű számítógépekkel felszerelt médialabort adott át a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) kedden Pécsen.

1 2 3 4 5 6 7 8
Meghalt Timár György Tamás, a Független Kisgazdapárt egykori képviselője

Meghalt Timár György Tamás, a Független Kisgazdapárt egykori képviselője

Az Európai Bizottság vizsgálja a civiltörvény miatt elutasított pécsi alapítvány ügyét

Az Európai Bizottság vizsgálja a civiltörvény miatt elutasított pécsi alapítvány ügyét

Szigorítják és meghosszabbítják a korlátozásokat Németországban

Szigorítják és meghosszabbítják a korlátozásokat Németországban

Joe Biden: „Minden lényeges és értékes dolog eredetileg Budapestről ered”

Joe Biden: „Minden lényeges és értékes dolog eredetileg Budapestről ered”

Kiderült, hogy Magyarország is részt vesz a vakcina után járó igazolás tesztelésében

Kiderült, hogy Magyarország is részt vesz a vakcina után járó igazolás tesztelésében

Átláthatatlan káosz lett abból, hogy a kormány hozzányúlt az egészségügyhöz

Átláthatatlan káosz lett abból, hogy a kormány hozzányúlt az egészségügyhöz

Nálunk nem ajánlott kismamáknak a koronavírus elleni oltás, de van, ahol megkaphatják

Nálunk nem ajánlott kismamáknak a koronavírus elleni oltás, de van, ahol megkaphatják

Márciusban nyílik az új budapesti luxushotel

Márciusban nyílik az új budapesti luxushotel

A címlapról ajánljuk