#kenyér














A női pék, aki megszerettette a magyarokkal a rozskenyeret
 

A női pék, aki megszerettette a magyarokkal a rozskenyeret

Ludwig Klára 25 évvel ezelőtt, Németországból hazatérve nyitotta meg első pékségét Solymáron. Az volt a célja, hogy a magyarok ne csak a fehérkenyeret, a vizes zsömlét, a kakaós csigát és a túrós batyut ismerjék és szeressék. A küldetés sikerült, megnéztük, hogyan lett a Ludwig és Mentesi Német Pékségből Jókenyér.

Balla Györgyi Balla Györgyi



Jó a búzatermés, mégis drágul a kenyér, mi történt?
 

Jó a búzatermés, mégis drágul a kenyér, mi történt?

A növekvő alapanyagárak és munkaerőhiány sújtja a sütőipart, a másik oldalon viszont a minőségi termékekre nyitott fogyasztók jelenthetnek kiutat az ágazat számára. A kézművesek és a multik kereszttüzében a közepes méretű vállalkozások kritikus helyzetbe kerültek, és azoknak a fogyasztóknak is egyre inkább a zsebükbe kell nyúlniuk a pékáruért, akik nem lelkesednek a minőségi termékek iránt.

Kákos Anna Kákos Anna