szerző:
-t-
Tetszett a cikk?

Ez lesz az egyik fő kérdése annak a nemzetközi konferenciának, amely a hét végétől 600 tudós részvételével tanácskozik Hollandiában.

Négy napon át, szeptember 29. és október 2. között rendezik meg az első világkonferenciát a biztonságos táplálkozásáról Noordwijkerhoutban. A helyszín az Északi-tengertől mindösszesen 5 km-re található gyönyörű városka lesz, amely a halászatáról és tulipánmezőiről híres. A városi konferenciapalotában sorra kerülő eszmecserére a világ 65 országából 600 tudóst hívtak meg.

Hollandia az Európai Unión belül is élen jár a biztonságos és egészséges táplálkozást szorgalmazó indítványok kidolgozásában. Ezért is lett - az amszterdami székhelyű Elsevier BV és az Európai Mezőgazdaság-tudományi Társaság (European Society for Agronomy) kezdeményezésére –Noordwijkerhout a konferencia helyszíne.  Már több táplálkozással és vízfogyasztással kapcsolatos nemzetközi fórumot is tartottak itt. Egyebek mellett ez év elején a 8. Rapid Methods Europe, Food, Feed and Water Analysis konferenciát, ahol hazánkat Dr. Kiss Attila, az Egerfood Tudásközpontjának főigazgatója képviselte.

©

A globális élelmiszerbiztonsági konzultáción az élelmiszer előállítás/termelés környezeti kérdései mellett az egészséges élelmiszerekhez való hozzáférés jogának a kérdései vetődnek fel. A plenáris és a párhuzamos szekcióüléseken olyan témák forognak napirenden, mint a globális és a helyi élelmezés, az élelmiszerpazarlás és a fenntartható élelmiszertermelési rendszerek. Hangsúlyt kap az élelmiszer előállítás és gabonatermesztés rohamos növelésének problematikája, mivel az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezetének (FAO) a becslése szerint 2050-ig 70%-os növekedést kellene elérni ezen a területen, hogy eltartható/etethető legyen a világ népessége, amely 9 milliárdra bővül.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lélegzetelálló fotót küldött haza a Perseverance a Marsról

Lélegzetelálló fotót küldött haza a Perseverance a Marsról

Jobban van az autóbalesetben súlyosan megsérült Tiger Woods

Jobban van az autóbalesetben súlyosan megsérült Tiger Woods

Koronavírusos lett a prágai állatkert egyik gorillája és két oroszlánja

Koronavírusos lett a prágai állatkert egyik gorillája és két oroszlánja