A Magyar Nemzet szerint bosszúsak a háziasszonyok, mert „drágábban rotyoghat a lecsó”
Hosszú cikket szentelt a kormányközeli napilap a zöldségdrágulásnak.
Hosszú cikket szentelt a kormányközeli napilap a zöldségdrágulásnak.
Évente milliók halálát okozhatják a világon olyan szív- és érrendszeri betegségek, amelyek hátterében a zöldségek és gyümölcsök nem elengedő bevitele állhat. A friss tanulmány első eredményei minden túlzás nélkül nevezhetők riasztónak.
Elsősorban azt nézik, hogy a kereskedők adtak-e nyugtát, illetve számlát a vevőnek.
Az érintettek több mint 600 millió forintos kárt okoztak a költségvetésnek.
Lassan a világ minden pontján problémát okoz a műanyag, azon belül is az egyik legtöbbet használt, a zacskó. Van már azonban néhány példa, amely helyettesíteni próbálja ezeket, az egyik pedig nagyon ötletesnek tűnik.
Újabb szomorú tényről tett közzé adatokat az Eurostat: sehol máshol nem rágcsálnak olyan keveset a zöldségekből az EU-ban, mint nálunk. Pedig kellene, hogy együnk belőlük, nagyon is.
A tavalyinál jóval többet kell fizetni idén az alapvető zöldségekért. Megnéztük, mi lehet az oka az áremelkedésnek, és meddig tarthat még.
Attól függ, hogy inni vagy enni akarjuk. Mert a pohárba a karthauzi szerzetesek gyógynövényes likőrje, a Chartreuse kerül. A tányérra pedig egy zöldség alapú fogás, amelyet a derék vega szerzetesekről neveztek el. Az évszázadok során bámulatos átváltozásra lett képes, olyannyira, hogy most a Bocuse d'Or világot jelentő porondjára lép.
A kutatókat is meglepte, mennyi uborkát, paradicsomot és karalábét sikerült termeszteni a Német Űrközpont (DLR) sarkvidéki "birtokán" tavaly. Az eperrel és a paprikával viszont nem bírtak a kutatók.
Nébih: főleg az ömlesztett áruk gondatlan kezeléséből és a hiányos jelölésből adódtak gondok.
Nehéz napokat él át a brit kormány. A Brexit megállapodásról szóló parlamenti szavazás - ha kedden tényleg meglesz - eredménye bizonytalan. Akár bekövetkezhet az a verzió is, hogy London megállapodás nélkül hagyja el az uniót a jövő év március végén.
Nincs csúcsévszak, nincs holtszezon, viszont minden este van friss zöldfűszer és zöldség, amely néhány párizsi étterem bejárata előtt terem meg.
A magyar fejlesztésű KofaGO nemcsak a kapcsolódási pontot segít megtalálni a termelők, illetve a vásárlók között, hanem időt és pénzt is spórolhatnak használói. Mindegy, hogy kolbászt vagy almát venne, üsse be, ami kell, az app pedig nyomban mutatja a legközelebbi árust.