#zöldség

Gilisztákkal vagy anélkül: hogyan komposztáljunk otthon a négy fal között?
 

Gilisztákkal vagy anélkül: hogyan komposztáljunk otthon a négy fal között?

A világjárvány miatt a négy fal között főzögetve sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mit csináljunk a konyhai zöldhulladékkal, ha nem szeretnénk a szemetest etetni? Aki kertes házban él, könnyen kialakíthat egy kültéri komposztálót. A jó hír az, hogy már lakásban is megtehetjük. Tippek a hulladék felhasználására.

Dobos Emese Dobos Emese









Nyers, fagyasztott vagy konzerv: eloszlatjuk a tévhiteket arról, melyik táplálóbb
 

Nyers, fagyasztott vagy konzerv: eloszlatjuk a tévhiteket arról, melyik táplálóbb

A koronavírus-járvány alatt annál jobban csökkenthetjük a fertőzés veszélyét, minél kevesebbszer megyünk bevásárolni és az előre csomagolt termékek is biztonságosabbak. A hazai köztudatban még tartja magát, hogy tartózkodunk a konzervektől és a fagyasztott élelmiszerektől, mert azt hisszük, jóval kisebb a tápértékük. Sokan, még a tudatosan táplálkozók közül sem tudják, hogy számos zöldség esetében sokkal jobban járunk a főttel és a fagyasztottal, mintha „frissen”, nyersen fogyasztanánk.

Dobos Emese Dobos Emese