szerző:
hvg.hu

A diákok arról tanulhatnak, hogyan különböztessék meg a tényeket a propagandától.

Új kurzust indít október 22-én a University of Illinois: az egyetem diákjai a „Trumpaganda” nevű képzésen arról tanulhatnak, hogyan tegyenek különbséget a propaganda és a tények között. A nyolchetes kurzust az egyetem médiaprofesszora, Mira Sotirovic tartja, aki tömegkommunikációból doktorált, és társszerzője volt Arthur Hayes nemrég megjelent, Kommunikáció a Trump-korban című könyvének.

Sotirovic szerint a kurzus célja az, hogy a diákok megtanuljanak tisztán látni, és ne dőljenek be olyan híreknek, amelyek egyértelműen politikai célokat szolgálnak – írja a USA Today. A kurzuson természetesen konkrétan is szó esik majd az elnök kommunikációjáról, és arról, hogyan igyekszik befolyásolni Donald Trump a választókat. A diákok megtanulhatnak szelektálni, és megkülönböztetni a tényeket és a propagandát.

A professzor szerint a propaganda a legtöbbször hírek és reklámok formájában ér el a választókhoz, így a legtöbben nincsenek is tudatában annak, hogy épp egy politikai párt, vagy éppen maga az elnök üzen nekik. Donald Trump és a média rossz viszonya közben már egyre nyilvánvalóbb, az elnök a neki nem tetsző híreket sokszor álhíreknek nevezi, és nem hajlandó érdemben foglalkozni velük, míg az ezeket közvetítő médiumokat sokszor igyekszik ellehetetleníteni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ijedtében lenyelte a zacskó kokaint, órákkal később meghalt

Ijedtében lenyelte a zacskó kokaint, órákkal később meghalt

Leállította az Európai Bíróság a lengyel bírósági átalakítást

Leállította az Európai Bíróság a lengyel bírósági átalakítást

Bajban Matolcsy unokatestvérének bankja, intézkedik az MNB

Bajban Matolcsy unokatestvérének bankja, intézkedik az MNB

A halak  szeretik a bort - mi is

A halak szeretik a bort - mi is

22 millió forintért karácsonyozik az ITM, jól ismert cég nyerte el a szervezést

22 millió forintért karácsonyozik az ITM, jól ismert cég nyerte el a szervezést

Kósa Lajos mindeközben parfümöket szimatolgat Bécsben

Kósa Lajos mindeközben parfümöket szimatolgat Bécsben