szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A HVG megbízásából készült Medián-felmérés alapján a 12-18 éves magyar fiataloknak a fele reálisnak látja, hogy húsz év múlva külföldön fog munkát vállalni.

A HVG megbízásából december elején több mint félezer 12–18 éves fiatal körében elvégzett Medián-felmérés sok témakörben számszerűsítette a mai magyar tinédzserek álláspontját. Kérdezték a kamaszokat a tervezett gyerekszámról, a jövőjükről, hogy mennyire érdekli őket a politika. A mai tinédzserek például optimistán azt gondolják, hogy húsz év múlva már euróval fognak fizetni Magyarországon.

A Medián-felmérés arra is kitért, hogy vajon a tinik többsége gondol-e arra, hogy felnőttként hol fog dolgozni: Magyarországon vagy külföldön? A válaszadók 45 százaléka gondolja azt, hogy biztosan vagy valószínűleg 20 év múlva tartósan külföldön fog munkát vállalni, 34 százalékuk pedig úgy ítéli meg, hogy biztosan vagy valószínűleg egy másik országban is fog letelepedni.

24 százalékuk utasította el kategorikusan a külföldön való letelepedés gondolatát.

A teljes felmérés a HVG karácsonyi duplaszámában található.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Világháborús bomba miatt zárják le a Kerepesi utat

Világháborús bomba miatt zárják le a Kerepesi utat

Müller Cecília: Nincs dublőröm, én kaptam az oltást

Müller Cecília: Nincs dublőröm, én kaptam az oltást

A Kúria ítéletéből tudta meg Mészáros Lőrinc, hogy közszereplő

A Kúria ítéletéből tudta meg Mészáros Lőrinc, hogy közszereplő