szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Facebook-posztban mondta el, miért keresi a bajt.

Azok után, hogy a Pesti Srácok főmunkatársa, Pilhál Tamás a saját szakmai teljesítményének a népszerűsítésére létrehozott Facebook-oldalon egy olyan fotót tett közzé Nagy Blankáról, az ellenzéki megmozdulások egyik sokat ekézett alakjáról, amelyen látható alsóneműjének egy része, a közösségi oldalon meghurcolt diáklány most nyílt levelet írt az újságírónak. Amelyben többek között ezt a költői kérdést teszi fel:

Mi lenne ha a te lányod alá fotóztak volna be?
Feltételezem, hogy az illető orrát is eltörted volna.

A nyílt levelet a négyéves húgával készült fotó alatt posztolta. A gyerek jelenléte indokoltnak tűnik, miután Nagy Blanka egész levele az ő személyéből indul ki. Miután részletesen bemutatta a bölcsődés Szandra Alízt, azt írja ugyanis:

Tehát azért "keresem a bajt", hogy amikor ő tinilány lesz (én meg valószínűleg boldog anyuka) akkor a hozzád hasonló tahó parasztok, ne alázhassák meg (amúgy jelentem nem sikerült) csak mert más véleménnyel bír a kormányról és nem szeretne egy olyan országban élni ahol az emberek liszt helyett gyűlöletet tesznek a kenyérbe.

Majd reagál a külsejét érintő beszólásokra is:

Más ember külsejét kritizálni pedig annyit jelent, hogy már nem tudsz belekötni a mondanivalójába így jössz egy olyan dologgal amiről lehet nem is tehet.
"Nem vagy modell alkat, ne vegyél fel ilyen ruhát"
"Túl kövér vagy"
"Túl sovány vagy"
"Gebe lábaid vannak"
Ezek a mondatok csak olyan emberek szájából hangozhatnak el akiknek valószínűleg önértékelési problémáik vannak és úgy akarnak felülkerekedni ezen, hogy megpróbálnak mást megalázni sikerrel vagy sikertelenül.
Képzeld el én szeretem a kinézetem, szeretem magamat, szeretem azt, hogy olyan vagyok amilyen.
Üzenem minden olyan nőnek, lánynak, csajszinak vagy adott esetben férfinak, fiúnak és pasinak, hogy a szépség mindenkinek más.
Valakinek lehet, hogy nem vagy szép, de valakinek pedig te jelented magát a földi gyönyört.
Nem a testalkatától lesz valaki szép.
Közhelyes, de ez van.

Végül egy személyes üzenettel zárja:

Ma este kérlek öleld meg nagyon a kislányodat és mondd neki, hogy szereted és mindig vigyázni fogsz rá és ha bárki ilyet csinál vele akkor elkapod a grabancát az illetőnek.
Az én édesapám már sajnos nem teheti meg ezt.

A teljes levél itt olvasható:

 Frissítés: Nagy Blanka levele után Pilhál Tamás a Pesti Srácokon kért bocsánatot a történtekért. A fordulatot azzal indokolta, hogy Nagy levele "emberi".

Kerülgethetem a forró kását, de minek. Oda akarok kilyukadni, hogy hiába öltözöl és ülsz ügyetlenül (majd megtanulsz), hiába mondasz döbbenetes szamárságokat, hiába irtózom mindazoktól, akik téged most beraktak a politikai inkubátorba – sajnálom, hogy kitettem azt a fotót és hozzá azt a szöveget… Töröltem. Egy rossz vicc volt. Bocsánatot kérek!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!