szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 10 éves lány két éve könyörgött a szüleinek, hogy vigyék el Michigan állam egyik élményfürdőjébe, ahol van egy 83 méteres vízicsúszda.

A 10 éves London Eisenbeis a nővérével, Edennel és a szüleivel hatalmas izgalomban várta, hogy végre ellátogathasson a Michigan állambeli Frankenmuth város híres vízi élményparkjába, a Zehnder’s Splash Village-be. Van ott egy 83 méteres, hatalmas, fedett vízicsúszda, amelyen körülbelül hét másodperc alatt száguldanak le a kalandvágyó fürdőzők.

A The Sun beszámolója szerint, amit az szmo.hu idéz, a kislány lecsúszott a csúszdán, de mire leért, már eszméletlen volt, és a kiérkező mentők nem is tudták feléleszteni, a diagnózis szerint a kislánynak egy vele született, de mindaddig teljesen tünetmentes szívritmuszavara volt, amely valószínűleg a nagy izgalom miatt végzetessé vált, és a gyerek halálát okozta.

"Semmi előjele nem volt. London sportos kislány volt, fiatal kora ellenére gyakorlott tornász, még előző nap is hányta a szaltókat. Ezt egyszerűen nem lehetett előre látni" - mondta az anya.

A szülők nem hibáztatják az élményfürdőt, de kampányt indítottak azért, hogy a hasonló létesítményekben mindenhol legyen defibrillátor, mert bármikor előfordulhat, hogy életet kell menteni vele.

Ez a csúszda:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2022-től a saját járműve buktathatja le a szabálytalan autóst

2022-től a saját járműve buktathatja le a szabálytalan autóst

Összecsaptak a rendőrökkel a lezárások ellen tüntető csehek

Összecsaptak a rendőrökkel a lezárások ellen tüntető csehek

Először Írországban, majd Magyarországon házasodott egy magyar nő, most a rendőrség nyomoz ellene

Először Írországban, majd Magyarországon házasodott egy magyar nő, most a rendőrség nyomoz ellene