szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Játsszon mindenki el a gondolattal, mit tenne, ha hirtelen ő lenne a főnök a városban – ezt kérte művészektől és újságíróktól a bezárt Népszabadság kollektívája. A válaszokat a csütörtökön megjelenő Fedél Nélkül közli. Köztük Alföldi Róbert szavait.

Mit tenne a legendás színész, rendező, színházcsináló, ha ő lenne a főnök a városban? "Nagyon egyszerű" – válaszolja Alföldi.

Csak szakembereket választanék magam mellé. Így mindenki azzal foglalkozna, amihez ért. Úgyhogy még én is lehetnék a főpolgármester.

Mások komolyabban is elgondolkodtak. Gerendai Károly például a fővárosi kerületek megszüntetésének népszerűtlen ötlete mellett érvel – ahogy azt az Index ismerteti. Nyáry Krisztián pedig a budapesti pénzügyeket tenné rendbe, hiszen ha ő lenne a főnök, akkor a kormány biztosan megbüntetné a várost. Péterfy Gergely közben kijelölte a hajléktalan-szállókra legalkalmasabb, jelenleg más célra használt intézményeket.

Az Orbán Viktor által pár hete is emlegetett Népszabadság szerkesztősége minden évben kiegészíti a Fedél Nélkül október 23-át megelőző, ünnepi számát. Ez a negyedik közös kiadványuk. A hajléktalanok magyarországi lapjának többletköltségeit a Népszabadság egykori munkavállalói állják. A lapot a következő két hétben meg lehet venni az utcai árusoktól, valamint adományért cserébe a Menhely Alapítvány bárhova ki is postázza.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mostantól kasztrálják, majd kivégzik a nemi erőszaktevőket egy nigériai államban

Mostantól kasztrálják, majd kivégzik a nemi erőszaktevőket egy nigériai államban

Mekkora hozamot várhatunk el reálisan egy nyugdíj-megtakarítástól?

Mekkora hozamot várhatunk el reálisan egy nyugdíj-megtakarítástól?

Jude Law hatodszor is apa lett

Jude Law hatodszor is apa lett