szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A francia Franky Zapata a 2020-as Brain Bar egyik vendége lesz.

Körvonalazódik a jövő évi Brain Bar előadóinak a listája. 2020-ban hatodik alkalommal rendezik meg a jövőfesztivált, amely olyan kérdésekre keresi majd a választ, hogy tudnánk-e internet nélkül élni, indokolatlan-e a globális felmelegedés körüli pánik, illetve hogy tényleg a fiatalok mentik-e meg majd a bolygót.

A kétnapos esemény első tíz előadóját nemrég jelentették be. E szerint felszólal majd a különc francia feltaláló, Franky Zapata, aki idén nyáron saját készítésű légdeszkáján szelte át a La Manche csatornát. Jön a Moleskine jegyzetfüzetek megalkotója, Maria Sebregondi.

Megkerülhetetlen téma lesz a klímaváltozás, jön a tízéves kaliforniai Ryan Hickman, aki szemétszedő vállalkozást indított, és egész partszakaszokat tisztított meg a hulladéktól. És itt lesz Bjørn Lomborg dán közgazdász is, a Szkeptikus környezetvédő című nagy visszhangot kiváltott könyv szerzője, aki úgy véli, a költséges nemzetközi egyezményeknél sokkal hatékonyabban is küzdhetnénk a klímaváltozás ellen.

A fellépők között lesz Tim Maughan sci-fi író, Andrea Jones-Rooy artista, standupos és az adattudományok szakértőkre. A trendi gyereknevelés hátulütőiről beszél majd a hatgyerekes svéd pszichiáter, David Eberhard, Lital Shemesh izraeli újságíró, exkatona pedig arról, hogy hogyan szállhatunk szembe a legvadabb előítéletekkel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vándor Éva Kult

Ez már a harmadik világháború, és észre sem vesszük

Kingsley Donaldson azt állítja, hogy a háborúkat csak úgy lehet elkerülni, ha elfogadjuk és tudatosítjuk, hogy bármikor kirobbanhatnak. Márpedig erre nagyon alkalmas a mai világ, ahol a biztonság rengeteg tényezőnek a függvénye a klímaváltozástól kezdve a migráción, az egészségügyi és pénzügyi helyzeten át az erőforrások elosztásáig. A katonai stratégiai szakértő igazán ijesztő vészforgatókönyvekkel szeretné felhívni erre a figyelmet. Kingsley Donaldson a Brain Bar vendége volt idén.

Vándor Éva Élet+Stílus

A nők menthetik meg az iszlámot

Hány sztereotípiával kell megküzdenie valakinek, aki muszlim egy keresztény többségű országban? Aki Dániában nőtt fel ugyan, de akinek az apja szíriai menekült, az anyja pedig finn bevándorló? És aki nőként lesz egy iszlám közösség lelki vezetője? A Brain Bar konferencián előadó Sherin Khankannal beszélgettünk Budapesten, a menekültellenes hangulatkeltés fővárosában.

Ezrek követelték Bolsonaro leváltását Brazíliában

Ezrek követelték Bolsonaro leváltását Brazíliában

Húszmilliárdnyi állami reklámpénz landolhatott tavaly a TV2-nél

Húszmilliárdnyi állami reklámpénz landolhatott tavaly a TV2-nél

370 lóerős lett a Cupra Formentor

370 lóerős lett a Cupra Formentor