szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fiatal szakember 33 napon át szünet nélkül dolgozott a járvány miatt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A túl sok munkába halt bele egy 32 éves orvos. Zhong Jinxing 33 napon át dolgozott folyamatosan a járványhelyzet miatt a dél-kínai Guangxi (Kuangszi) tartományban.

A fiatal orvost február 27-én látták utoljára a kollégái, akikkel éjjel 11-ig dolgozott. Másnap Zhong Jinxing nem jelent meg a munkahelyén, és a telefont sem vette fel. A kollégái végül betörtek a szállására, ahol mozdulatlanul fekve találták az ágyában. Már nem voltak életjelei.

Az előzetes diagnózis szerint a túl sok munkába halt bele. 33 napon át szünet nélkül próbálta meg feltartóztatni a koronavírus-járványt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatvan-hetven választókerületben lesz MSZP-s jelölt az előválasztáson

Hatvan-hetven választókerületben lesz MSZP-s jelölt az előválasztáson

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 4. rész

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 4. rész

A londoni taxisok sorban állva, autójukat kidíszítve búcsúznak Fülöp hercegtől

A londoni taxisok sorban állva, autójukat kidíszítve búcsúznak Fülöp hercegtől