szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ők vezetik a közéleti kategóriát. Az üzleti szekcióban előkelő helyen végzett Mészáros Beatrix, Mészáros Lőrinc lánya.

A Forbes idén is elkészítette a Legbefolyásosabb magyar nők összesen 50 fős listáját. Üzlet, közélet, kultúra és média tematikákban készített listát a lap.

A húszfős üzleti szekciót második éve vezeti Hegedüs Éva, a Gránit Bank többségi tulajdonosa és elnök-vezérigazgatója. A második Dávid Ilona, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója, majd Heiszler Gabriella, a Spar ügyvezető igazgatója következik. A listán érdekesség a hetedik helyet elért Mészáros Beatrix, új név, idén szerepel először. Ő Mészáros Lőrinc lánya, aki 2017-ben került az Opus Global Nyrt., a családi cégbirodalom legfontosabb vállalatának élére. Tizenkettedik Ungár Anna, Schmidt Mária lánya került fel, aki az apja által létrehozott Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. igazgatótanácsi elnöke és résztulajdonosa.

A közéleti kategóriát tavaly még Bártfai-Máger Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter vezette, aki idén csak a negyedik lett. Az első idén Novák Katalin családügyi államtitkár.

A második Orbán Ráhel (képünkön), a miniszterelnök lánya, akit a Forbesnak többen úgy írtak le, mint „a turizmus- és divatszektor mögötti láthatatlan kéz”. A tízfős listán harmadik Varga Judit igazságügyi miniszter. Megemlítendő még a hatodik Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége, a hetedik Dobrev Klára (EP-képviselő, Gyurcsány Ferenc felesége), valamint a nyolcadik Tüttő Kata, MSZP-s főpolgármester-helyettes.

A kulturális listát három évig a Magyar Nemzeti Filmalap igazgatójaként Havas Ágnes vezette, de idénre változott a lista. Kolosi Beáta, a Líra Könyv Zrt. vezérigazgatója került az élre. A kulturális szegmensben új szereplő a listán a kilencedik helyre rangsorolt Mécs Mónika, aki producere volt a Testről és lélekről, az Oscar tízes listájáig jutott Akik maradtak és a Feleségem története című filmeknek is – írja a Forbes.

A médián belül idén is Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója lett az első. Mögötte Halkó Gabriella, a TV2 gazdasági és stratégiai igazgatója a második, a harmadik pedig D. Tóth Kriszta, a WMN alapító tulajdonosa.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A orvosszakszervezet nyílt levélben kéri Orbántól, hogy halasszák el az iskolák megnyitását

A orvosszakszervezet nyílt levélben kéri Orbántól, hogy halasszák el az iskolák megnyitását

Kimondta az Alkotmánybíróság, hogy rendezni kell a sajátos nevelési igényű gyerekek beiskolázását

Kimondta az Alkotmánybíróság, hogy rendezni kell a sajátos nevelési igényű gyerekek beiskolázását

Több régióban is elfogyott a vakcinatartalék Olaszországban

Több régióban is elfogyott a vakcinatartalék Olaszországban