szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hatóságok átkutatták a helyet, több betondarabot szállítottak el, és találtak egy kisvödröt is.

Madeleine McCann holttestét keresi a rendőrség azon a hannoveri telken, amelyen 2007-ben a brit kislány elrablásával vádolt Christian Brückner élt. A telken található titkos pince a szomszédok szerint 2007 óta érintetlen volt.

A helyszínen készült felvételeken az látható, hogy a rendőrség többtargoncányi betontömböt szállít el, a Sun értesülései szerint pedig egy kisvödröt is találtak a telken.

A hannoveri telken mintegy száz rendőr és igazságügyi szakértő dolgozott két napon keresztül. A munkájukat kutyák is segítették, és föld alatti radarokat is használtak.

A szomszéd telek tulajdonosa azt mondta, Christian Brücknert gyakran látták a barátnőjével, és általában egy Volkswagen Transporterrel parkolt a telek mellett. A szomszéd, Wolfgang Kossack elmondta, hogy a férfi soha nem tartotta karban a kertet, csak ült és sörözött.

A helyiek szerint a telek 2007 óta érintetlen volt. Kossack azt mondta, a férfi szigetelni akarta a pincét, és megpróbált a társadalomtól elzárkózva élni.

Christian Brückner – akit a rendőrség hivatalosan nem nevezett meg, a német sajtó azonosította – jelenleg is őrizetben van, az ő azonosításával gyorsult fel a vizsgálat. A 43 éves férfi többszörösen visszaeső pedofil, akit Portugáliában korábban már elítéltek nemi erőszakért. Jelenleg Kielben van egy magáncellában, ahova azért kellett elhelyezni, hogy ne tegyen benne kárt a többi rab.

A német nyomozók valószínűsítik, hogy a kislány már nem él, az ügyészség pedig konkrét bizonyítékkal is rendelkezik erről, de orvosszakértői bizonyíték nem áll rendelkezésre. Ez utóbbi gyakorlatilag azt jelenti, hogy nincs meg a holttest.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lehet, hogy az iPhone-ok nemcsak bankkártyaként lesznek jók, hanem terminálként is

Lehet, hogy az iPhone-ok nemcsak bankkártyaként lesznek jók, hanem terminálként is

Kiskorú lányokat futtató bandát fogtak el Budapest belvárosában

Kiskorú lányokat futtató bandát fogtak el Budapest belvárosában

Távolságot tartva kerülik a Kába-követ a muszlim zarándokok

Távolságot tartva kerülik a Kába-követ a muszlim zarándokok