szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyilkosság kísérlete miatt indítottak eljárást ellene.

Egy dohányboltba tért be maszk nélkül egy 35 éves férfi Pennsylvania államban. A rendőrség által Adam Zaborowskiként azonosított férfi az érvényben lévő szabályokat már ezzel megszegte, az állam kormányzója ugyanis elrendelte a kötelező maszkviselést a kereskedelmi egységekben. A bolti alkalmazottak figyelmeztették is, hogy viselnie kell a maszkot, amíg a helyiségben van. Ez nagyon feldühítette Adam Zaborowskit, aki felkapott két szivart a polcról, és fizetés nélkül távozott.

Az egyik alkalmazott ezután követte a parkolóba a férfit, aki először még a levegőbe lőtt egy AK-47-essel, de aztán kétszer a bolti dolgozót vette célba. Senki sem sérült meg, Zaborowski azonban elmenekült. A rendőrség többek között gyilkossági kísérlettel, rablással és veszélyeztetéssel gyanúsította meg. Korábbi ügyei miatt lőfegyvert sem tarthatott volna.

Ennek ellenére az elfogásakor is használta az AK-47-est, ekkor már a rendőrökre lőtt, akik viszonozták a tüzet, és eltalálták a férfit. Zaborowski könnyebben megsérült a lábán és a fenekén, kórházban ápolják, illetve egymillió dolláros óvadék ellenében tartják fogva.

Az ügyvédje szerint Zaborowski a koronavírus-járvány miatt vesztette el a munkáját, és nemrég a gyerekfelügyeletet is. Az ügyvéd hozzátette, hogy ez nem védekezés vagy mentség, csak jelezni akarta, hogy a védencét sok stresszhatás érte.

(via)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiszivárgott gyári fotók: íme a szerdán debütáló új BMW M3 és M4

Kiszivárgott gyári fotók: íme a szerdán debütáló új BMW M3 és M4

Országos „minizárlat” jöhet a briteknél

Országos „minizárlat” jöhet a briteknél

Szélsőjobboldali aktivisták akcióztak a Színművészetinél

Szélsőjobboldali aktivisták akcióztak a Színművészetinél