szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem zavarta a csalót, hogy négy hónapot fegyházban tölt, egy becsempészett mobilon hívogatta az áldozatait, és tucatjával verte át őket.

A Monori Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki fegyházbüntetése alatt telefonról hívott fel több embert és pénzt csalt ki tőlük.

A vádirat szerint a férfi 2017 júliusa és októbere között fegyházban volt, ahol engedély nélkül tartott magánál mobiltelefont.

Ebben az időszakban véletlenszerűen hívott fel telefonszámokat. Néha banki ügyintézőnek, máskor végrehajtói iroda munkatársának, vagy épp ügyvédnek adta ki magát. A sértetteket állítólagos tartozásuk megfizetésére szólította fel. Azt is elmondta, hogy csak így kerülhetik el, hogy foglalást hajtsanak végre náluk.

Azokkal, akiket sikerült megtévesztenie, egy hozzátartozója bankszámlájára utaltatta az állítólagos – harmincezer és százharmincezer forint közötti – tartozásukat.

A Monori Járási Ügyészség tizenkilenc rendbeli csalási cselekmény miatt emelt vádat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Narancs.hu: Koronavírusos dolgozók miatt lezárták a szegedi szívsebészetet

Narancs.hu: Koronavírusos dolgozók miatt lezárták a szegedi szívsebészetet

És akkor már Matolcsy György sem látja fényesen a jövőt

És akkor már Matolcsy György sem látja fényesen a jövőt

Tortát kapott születésnapjára Golo, a 40 éves budapesti gorilla

Tortát kapott születésnapjára Golo, a 40 éves budapesti gorilla