szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szintén majdnem kétharmaduk ugyanakkor kötelezővé tenné a holokauszt oktatását az iskolákban.

Egy felmérés szerint a 18 és 39 év között amerikaiak 23 százaléka állítja, hogy a holokauszt csak tévhit, kétharmaduk pedig nincs tisztában azzal, hogy a holokauszt idején hatmillió zsidót megöltek. Minden tizedik amerikai fiatal pedig úgy gondolja, hogy a zsidók maguk okozták a holokausztot. A megkérdezettek csaknem fele nem tudott megnevezni egyetlen koncentrációs tábort vagy gettót sem.

A felmérés a Claims Conference megrendelésére készült. A Németországgal szemben a kárpótlási és igazságszolgáltatási igényeket képviselő szervezet vezetője sokkolónak és elszomorítónak nevezte az eredményt. Gideon Taylor elnök egyben felhívta a figyelmet az ismeretterjesztés fontosságára annak érdekében, hogy a fiatalok megismerjék a múltat. „Ennek meg kell szólaltatnia a vészcsengőt” – fogalmazott.

A felmérés államokra lebontva sorrendet is felállított az ismeretek terén. E szerint Wisconsin érte el a legjobb eredményt, a lista végén pedig Florida, Mississippi és Arkansas állt.

A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy a megkérdezettek majdnem kétharmada gondolta úgy, hogy a holokauszt-oktatásnak kötelezőnek kellene lennie az iskolákban, tízből minden hetedik fiatal pedig úgy gondolta, elfogadhatatlan, hogy valakinek neonáci nézetei legyenek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ne nagyon reménykedjen idén béremelésben

Ne nagyon reménykedjen idén béremelésben

A mobilok miatt is pusztulhatnak a rovarok

A mobilok miatt is pusztulhatnak a rovarok

Emmi: 13 óvoda és egy iskola van zárva a koronavírus miatt

Emmi: 13 óvoda és egy iskola van zárva a koronavírus miatt