szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Új rekord született az Országos Kékkör Túraútvonalon: Csutka István 57 nap alatt teljesítette a 2600 kilométert gyalog.

A Kékkör az északon haladó Országos Kéktúrából, nyugat-magyarországi Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúrából és az Alföldi Kéktúrából áll. Az eddigi gyalogos csúcsot Domszky Zoltán tartotta 67 nappal, ebből faragott le tíz napot Csutka István (Camino Steve) hosszútávú túrázó, színművész, és a debreceni Csokonai Nemzeti Színház korábbi igazgatója – írja a Sportbánya.hu.

A túrázó elmesélte, hogy a célja az volt, hogy 60 nap alatt teljesítse az útvonalat, átlagban 45 és fél kilométert gyalogolt naponta, de néha akár 70 kilométert is teljesített. "Persze a számok mellé érdemes odaképzelni a szintkülönbségeket is. Az elmúlt öt évben többek között Grönlandon, Korzikán és az Amerikai Egyesült Államokban túráztam, például az Appalachian Trailt, a Pacific Crest Trail Mojave sivatagon átívelő szakaszát is teljesítettem. 2020-ban, amikor a járvány miatt minden területen elsősorban a hazai dolgok kerültek előtérbe, arra is fel szerettem volna hívni a figyelmet, hogy miért fontos megtanulnunk harmóniában élni a természettel” – mondta a lapnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megszállták a 3-as villamost a rendőrök

Megszállták a 3-as villamost a rendőrök

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a várpalotai kettős gyilkossággal vádolt férfi

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a várpalotai kettős gyilkossággal vádolt férfi

Állami támogatással is elérhetővé válik az SMA-s gyerekek 700 millió forintos terápiája

Állami támogatással is elérhetővé válik az SMA-s gyerekek 700 millió forintos terápiája