szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csak két német irányította már az országot több ideig.

Napra pontosan 15 éve iktatták be hivatalába Angela Merkel német kancellárt. Ez alatt a másfél évtized alatt gyakorlatilag egy percre sem tűnt megingathatónak pozíciója, továbbra is ő Németország és az Európai Unió egyik legerősebb hangja.

A Kelet-Németországban felnőtt Merkelről sokmondent leírtak már: főleg azt, hogy ő a Mutti, de azt is illik róla érdekességképp megemlíteni, hogy mielőtt politikus lett, kvantumkémiával foglalkozott. Ő a Bundestag legrégebbi tagja is, ő volt a német konzervatívok vezetésének első női tagja, és nála Otto von Bismarck herceg és Helmut Kohl volt folyamatosan hosszabb ideig kancellár.

Szóval annyi mindent leírtak már róla, hogy mi sem tudunk újat. Ehelyett megemlékszünk valami igazán fontosról: arról, hogy Merkelről már évek óta kiszúrták, hogy tulajdonképpen pontosan ugyanúgy néz ki, évek óta. Ezt azzal fejeli meg, hogy ugyanazokat a ruhákat hordja.

Nem véletlen ez: ahogy már megírtuk, a háttérben Bettina Schoenbach divattervező áll, aki 2005 óta gondoskodik az öltözékéről. A dizájn soha nem változik, csak az alapanyagok és a színek.

Szóval ezért is ennyire stabil pont Angela Merkel Európában már tizenöt éve.

©

 

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A jegybank már több mint 800 milliárd forintot tolt bele az államadósságba

A jegybank már több mint 800 milliárd forintot tolt bele az államadósságba

3 napos üzemidőt ígér a Xiaomiból kivált Poco új mobilja, 6000 mAh-s akkumulátor van benne

3 napos üzemidőt ígér a Xiaomiból kivált Poco új mobilja, 6000 mAh-s akkumulátor van benne

Oroszország: 95 százalékos a vakcinánk, egy oltás ára 3000 forint alatt lesz

Oroszország: 95 százalékos a vakcinánk, egy oltás ára 3000 forint alatt lesz