szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A ValóVilág játékosa elmondta, hogy megerőszakolták, a többiek rátámadtak. De nyújt-e a csatorna valamilyen segítséget a villalakónak?

ez egy nőnek a legmegalázóbb, ami történhet vele
megerőszakoltak?
másfél éve történt, nem tudja senkimagát hibáztatta, tükörbe se tudott nézni
amint kiment, a villában lakó néhány lány rögtön arról beszélt, hogy vivien hazudik, így akar felkapaszkodni,
nem arra ment ki ez az egész, hogy vv vivient megerőszakolták, címlap?
gyanús nekik, átlátszó szöveg, nem őszinte könnyek
vivien hiába mondta, hogy nem hazudott nekik
Nagyon rosszindulatúak voltak. Ahogy meséltem, nyilván zavaros volt a sztori, de nem akartam mindent elmondani, hogy még nagyobb sebet felszakítsani magamban, és úgy döntöttem, hogy épp elég annyi, amennyit mondok nekik.

Az RTLII csatornán futó ValóVilág10 szerda esti adásában az egyik játékos, VV Vivien elmondta társainak, hogy másfél évvel ezelőtt nemi erőszak áldozata lett.

Ez egy nőnek a legmegalázóbb, ami történhet vele

– mondta a versenyző, majd hozzátette: az eset után magát hibáztatta, tükörbe se tudott nézni. Amint Vivien kiment a szobából, a társai rögtön összesúgtak, hogy a játékos biztosan hazudik, mert „nem sírt szívből”, és „csak így akar felkapaszkodni”.

Ezek után közösen is leültek, majd a lányok közölték Viviennel, hogy számukra „gyanús a történet, és nem hiszik el, amit mond”.

Nem arra ment ki ez az egész, hogy VV Vivient megerőszakolták, és címlap?

– kérdezték tőle, és ő hiába bizonygatta, hogy az eset valóban megtörtént, nem hagyták abba a faggatózást.

„Nagyon rosszindulatúak voltak itt bent. Ahogy meséltem, nyilván zavaros volt a sztori, nem akartam mindent elmondani, nem akartam még nagyobb sebet felszakítani magamban, és úgy döntöttem, hogy épp elég annyi, amennyit mondok nekik” – mondta később, már egyedül, a riportszobában.

A blokk után egyébként a műsorvezető, Nádai Anikó felhívta a figyelmet az áldozathibáztatás jelenségére, és hangsúlyozta: a felelősség minden esetben az elkövetőt terheli.

Megkérdeztük az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatóságot arról, hogy a produkció egy ilyen ügyben pontosan milyen segítséget nyújt a játékosának, azaz Viviennek van-e lehetősége szakemberrel konzultálni a villában.

„Mint minden ilyen típusú műsor esetében a villalakók rendelkezésére áll pszichológus, aki nem csak az ő kérésükre foglalkozik a bent lakókkal, hanem követi az eseményeket, és ha úgy látja jónak, akkor megteszi a szükséges lépéseket a villalakók mentális egészsége érdekében. Rajta kívül a Villanővér segíti a villalakók mindennapi életét, akivel többek között személyes beszélgetéseket tudnak folytatni és a kéréseikkel hozzá tudnak fordulni" – írta a csatorna válaszlevelében.

Hozzátették, televízióként az a feladatuk, hogy a műsorokban sokszor olyan témákat is felvessenek, amelyekkel foglalkozni kell. „Az, hogy VV Vivi a saját tragédiájáról beszélt a ValóVilág idei szériájában, hogy másfél éve megerőszakolták, valamint a többiek erre való reakciója máris számos kérdést vet fel, amiről beszélni kell és ezt tesszük is a további műsorainkban. Ilyen az áldozathibáztatás kérdése, az a szégyenérzet, ami miatt az áldozat nem mer sem a szerető környezetétől segítséget kérni, sem pedig szakembertől, mind-mind olyan téma, amit nem lehet a szőnyeg alá söpörni” – írták.

Csütörtökön a csatorna Reggeli című műsorában egyébként valóban foglalkoztak a témával, a meghívott vendég Mérő Vera, a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene című Facebook-oldal alapító-szerkesztője volt, aki elmondta, az adásban a tipikus élethelyzetet láthatták a nézők, kezdve ott, hogy öt nő ül egy beszélgetésben, és ötből egy szexuális erőszak áldozata volt, de sajnos tipikus volt az is, hogy miután Vivien megosztotta a történetét és nem hittek neki, és ő általános szégyenérzetbe burkolózott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Átlépte a 2 milliót a koronavírus okozta halálesetek száma a világon

Átlépte a 2 milliót a koronavírus okozta halálesetek száma a világon

Wayne Rooney visszavonult

Wayne Rooney visszavonult

Fényes nappal késeltek meg egy férfit Budapesten

Fényes nappal késeltek meg egy férfit Budapesten