szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az iparművész 85 éves korában hunyt el – a gyászhírt a Facebookon közölte a családja.

"Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Szabó László 85. életévében, 2021.04.10.-én tragikus hirtelenséggel örökre itt hagyott bennünket" – olvasható a család közleményében.

Az iparművész Szabó László a magyar televíziózás leghíresebb bábfiguráit alkotta meg, ő készítette el és keltette életre a Tévémacit, Misi Mókust, Mekk Eleket, Mirr-Murrt és a Legkisebb Ugrifülest.

Szabó 1935. június 24-én született Kispesten, és az ötvenes években a Honvéd Kilián Repülő Tiszti Főiskolára járt. 1955-ig repült, majd versenymotorokat tunningolt a Csepeli Motorkerékpár Gyárban, később hidraulikusként is dolgozott – olvasható róla a szarvasnet.hu-n.

1965-ben a Pannónia Filmstúdió bábműtermében kezdett dolgozni makettesként, később csoportvezető lett. Szabó László innen ment nyugdíjba, saját bevallása szerint mindig is nagyon szeretett rajzolni és festeni is, olaj- és pasztellképeket készített.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!