szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A klasszikussá vált mentőhívás egyik szereplője azóta mentőtiszt lett.

Az Országos Mentőszolgálat bemutatta a Facebookon azt a mentésirányítót, Guska Beát, akit még 17 évvel ezelőtt hívott fel egy idős néni és a kiszivárgott beszélgetés az egyik legnagyobb mémmé vált a magyar internet történetében.

– Békéscsaba, mentők.
– A kórház?
– Békéscsaba, mentők.
– De a kórház?!
– Milyen kórház?
– Békéscsabai kórház?

– hangzott el többek között a felvételen.

Az OMSZ Facebook-posztja szerint Guska ennyi év távlatából is vissza tud emlékezni az ominózus hívásra. Azt is elmondta, hogy „aki mentőt kér, lehet, hogy izgul, nekünk segíteni kell neki, nem szép dolog kinevetni”. Utána egyébként az idős hölgy visszahívta a kórház számát és sikerült a szállítást felvenni.

A mentőtiszt szívesen elfelejtené már a kultikussá vált beszélgetést, de még ennyi idő után is sikerül meglepni olyan feldolgozásokkal, amiken végül mégis elmosolyodik.

És a legendás felvétel:

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!