szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A terasznyitás már a Mikszáth téri helyet is érinti.

Mint korábban írtuk, újranyitják a rendszerváltás környékének emblematikus szórakozóhelyét, a Mikszáth téri Tilos az Á-t. A hely egykori alapítója, Németh Vladimir itt mesélt lapunknak a helyről és azt is elmondta, hogy nem ért egyet, és nem tartja elegánsnak, hogy a Tilos az Á-t ezzel a névvel nyissák ki újra 2021-ben.

A tulajdonosok meghallgatták a kritikát, és a Facebookon bejelentették, hogy az egykori Tilos az Á helyén nyíló hely végleges neve: Tilos a tilos.

„Úgy érezzük, hogy ehhez a helyhez, múltjához és jelenéhez, a korábbi tulajdonosok és a jelenlegiek hozzáállásához, a Mikszáth Kálmán térhez, illetve a Palotanegyed mindennapjaihoz és mindahhoz, amit az elmúlt hosszú hónapokban éltünk és élünk még át ki tudja meddig, is ez a név illik a legjobban.”

A hely már a következő napokban kinyit, ezt próbanyitásnak nevezik a tulajdonosok. Utána a földszinti beltéri részt véglegesítik (benne több olyan elemmel, amely emlékezik a hely történetére), ez lesz a hivatalos nyitás. Harmadik lépésben a pincét alakítják ki.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!