szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Eddig azt hitték, hogy a kenguruk területét védő kerítések rókaállóak.

A németországi Stralsund állatkertjének hat Bennett-kengurujából négyet széttépett egy róka. A két megmaradt erszényes is megsérült – közölte pénteken a mecklenburg–előpomerániai intézmény.

A rókának néhány nappal korábban sikerült belógnia a kenguruk területére, melyet eddig a magas kerítések miatt teljesen "rókabiztosnak" tartottak.

Jelenleg vizsgálják, hol jutott be a ragadozó – mondta Christoph Langner, a park igazgatója.

A két életben maradt állat még kezelés alatt áll, amint visszanyerik egészségüket, visszatérhetnek a kifutóba, éjszakára azonban mindig elzárják őket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

A kenguruk a tekintetükkel képesek kommunikálni

A kenguruk képesek megtanulni, hogy a kutyákhoz hasonlóan kommunikáljanak az emberrel, a tekintetüket használva a "mutatáshoz" és a segítségkéréshez - állapították meg ausztrál és brit kutatók.