Sztárcukrász nyit pizzázót, a fűben ülve lehet megenni az ételt
Székek és asztalok nélkül, a természetben nyit pizzázót a cukrász, aki kétszer is megnyerte Az Ország Tortája versenyt, és akié az idén az év legjobbjának választott pékség is.
Székek és asztalok nélkül, a természetben nyit pizzázót a cukrász, aki kétszer is megnyerte Az Ország Tortája versenyt, és akié az idén az év legjobbjának választott pékség is.
Világszerte több országban bevezetik, itthon még nem.
Elolvadt a profit, bezár Budapest első vegán burgerezője.
A bolt számlákat sem tudott mutatni a hiányos jelölésű termékekről, amelyek a laboratóriumban „a napraforgóolajra jellemző kémiai értékeket” mutattak.
A gasztro- és kulturális piac ősszel nyit a Corvin Palace nevű egykori Corvin Áruházban.
Az egyik legjobb spanyol sonka magyar mangalicából készül.
Az Egyesült Királyságban nagyot drágultak a csokoládék, és mivel a háttérben a kakaóbab termesztése körüli problémák állnak, a világon máshol élő csokirajongókra is hasonló sors vár.
A Michelin-csillag után egy újabb elismerést sepert be az Őrségben található Pajta.
A legnagyobb jóindulattal se mondható, hogy a magyarok igazán kedvelnék a belsőségekből készült ételeket, pedig több érv is szól mellettük: remek fehérje- és kollagénforrások, változatosan elkészíthetők, nem túl drágák, és egészen izgalmas ízvariációkat lehet belőlük kihozni. A konyhamészárosként is tevékenykedő Szkladányi András arra tett kísérletet, hogy szakácskönyvével felülírja a pacallal, vesével, velővel és társaikkal kapcsolatos ellenérzéseket, és minden eszközt a kezünkbe ad ahhoz, hogy inspirációs forrásként, és ne zsigeri utálattal tekintsünk rájuk.
Michelin-csillagos magyar séf irányítja a hamarosan hazánkban koncertező sztár étkeztetését.
A séf csak tavaly év végén nyitotta meg legújabb éttermét Dubajban, de máris megkapta a gasztronómiában elérhető legmagasabb elismerést, a három Michelin-csillagot.
A balatoni nyár és a halevés kéz a kézben jár, ám kiirthatatlanul tartja magát, hogy az igazi „balatoni hal” a hekk. Tihanyban a magyar fajtákat próbálják előtérbe hozni, mi pedig megnéztük, hogy mivel járul hozzá a magyarok halfogyasztási kultúrájának erősítéséhez a Süllői értekezlet.
Hogyan befolyásolja a hámozás nehézségét a tojás frissessége vagy éppen a főzővíz hőfoka? Mit kell tenni a vízbe ahhoz, hogy könnyebben lehessen pucolni a tojást, és miért jobb szobahőmérsékleten tárolni, mint a hűtőben?
A Smashy nevű almárkájukat tavaly vásárolták meg, és kezdettől fogva a külföldi terjeszkedés alapjává akarták tenni.
A séf elárulja, hogyan főzzünk tökéletes fehér rizst.
A babka talán a kalácsok királynője: szép, puha és finom, megállja a helyét desszertként, péksüteményként, sőt reggeli fogásként is. Íme a kalács gluténmentes változatának receptje a Fenséges mentes sütemények című könyvből.
A hajdúsági „hugyos homok” aranya a torma: tucatnyi faluban, több száz gazda termeli meg itt az európai fogyasztás háromnegyedét. Eddig azonban inkább csak elszállították a válogatott gyökereket, feldolgozással szinte senki nem próbálkozott, pláne nem nagyüzemi szinten. Egy vállalkozás most megpróbálkozik a lehetetlennel, náluk jártunk Újlétán.
Elég-e egyszer enni naponta? Tényleg olyan fontos a reggeli? És van-e ideális időpontja az étkezéseknek?
Vendégek két külön incidenst is jelentettek, amely során kártevőt találtak az ételben, úgyhogy soron kívüli nagytakarítást rendeltek el a vállalatnál.
A katolikus egyházfő maga is nagy fagylaltrajongó.