Tetszett a cikk?

A Hajógyári Sziget Vagyonkezelő Kft. üzletrészének értékesítésére kiírt privatizációs pályázatot az Ercorner Kft. nyerte, amely 66,79 százalékos üzletrészért 4,6 milliárd forintot fizet - közölte az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. igazgatóságának döntését Farkas Andrea, a szervezet szóvivője.

A pályázatra két társaság adott ajánlatot, és a Plaza Centers 100 százalékos tulajdonában álló Ercorner Kft. 4,6 milliárdos ajánlata kedvezőbb volt, mint a Hermes Faktor Rt.-é - mondta Farkas Andrea. Az adásvételi szerződés megkötésére hamarosan sor kerülhet. A vételár december elsejéig folyik be a privatizációs szervezet számlájára - tette hozzá a szóvivő.
Az ÁPV a májusi eredménytelen pályázatot követően július 17-én hirdette meg a Hajógyári Sziget Vagyonkezelő állami tulajdonban lévő részét. Az új pályázatban az eredeti 6,6 milliárd forintos limitár már nem szerepelt és a bánatpénz is jelentősen csökkent, 100 millió forintra mérsékelték az első pályázatban szereplő 660 millió forintról. A pályázaton a Hajógyári Sziget Vagyonkezelő 66,79 százalékát kitevő, 2,381 milliárd forint névértékű tulajdonrészt értékesítette az ÁPV.
A Hajógyári Sziget Vagyonkezelő a 118 hektáros Hajógyári Sziget egyharmadát birtokolja a rajta lévő 48 kisebb-nagyobb épülettel együtt. Ezek a korábbi hajógyári műhely- és egyéb épületek jelenleg irodákként, vendéndéglátóhelyekként, sportteremként, stúdióként szolgálnak. A kft. tevékenységébe tartozik az ingatlanok bérbeadása, az infrastruktúra karbantartása, az épületek fenntartása, korszerűsítése is. A kft. árbevétele 2002-ben 790 millió forint, nyeresége 190 millió forint volt. A társaság törzstőkéje 3,565 milliárd forint, saját tőkéje 3,629 milliárd forint.
A hollandiai bejegyzésű, budapesti székhelyű Plaza Centers (Europe) B.V a NASDAQ-on jegyzett Elbit társaságon keresztül kapcsolódik a Europe Israel Ltd. csoporthoz, amelynek részvényei a tel-aviv-i tőzsdén forognak. A Plaza Centers eddig mintegy 500 millió eurót fektetett be Magyarországon, ahol 15 plazát üzemeltet, s tulajdonosa az első magyarországi bevásárlóközpontnak, a Duna Plaza-nak is. A Plaza Centers vezetése korábban úgy nyilatkozott, hogy a következő két évben a kontinensen további 13 plazát építenek, ebből egyet Veszprémben, a többit Lengyelországban, Csehországban és Görögországban. A cég a magyar szállodapiacon is hamarosan megjelenik, az egykori Balettintézet korábban megvásárolt épületében létesülő 200 szobás luxushotel várhatóan 2003 végére, 2004 elejére készül el. Ebben a 35 millió eurós beruházásban a Plaza Centers mellett a Europe Israel egy másik leányvállalata, valamint a világszerte 70 ezer szállodai szobával rendelkező Red Sea Hotels is részt vesz. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szerdán visszavonják a budapesti maszkszabályokat

Szerdán visszavonják a budapesti maszkszabályokat

Működhet-e egy orrspray a koronavírus ellen? Egy francia cég állítja, hogy igen

Működhet-e egy orrspray a koronavírus ellen? Egy francia cég állítja, hogy igen

Meghosszabbították a lassan már kínossá váló Brexit-folyamat jelenlegi tárgyalási fordulóját

Meghosszabbították a lassan már kínossá váló Brexit-folyamat jelenlegi tárgyalási fordulóját