szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csökkennek a fizetések közötti különbségek Európában, miután a leggazdagabb államok alkalmazkodtak a bérversenyhez, a szegényebb országokban pedig a gazdasági növekedés és a külföldi tőke beáramlásának fokozódása miatt nőttek a keresetek – írja legfrissebb jelentésében az Európai Munkáltatók Szövetsége (FedEE). A magyar bérek a lista utolsó előtti csoportjában találhatók.

Az immár hatodik éve megjelenő "Fizetések Európában 2005" című éves beszámoló 48 ország béreszínvonalát tekinti át a február eleji adatok alapján. A béreket az egy órára eső átlagérték alapján, 31 különféle poszton és 3 cégméret szerinti kategóriában vizsgálják.

A fizetési ranglistát Dánia vezeti, amelynek a rangsor összeállítói értékelésükben 100 pontot adtak, és ehhez hasonlították a további országok eredményeit. A skandináv államot Svájc, Norvégia és Liechtenstein követi 83, 77 és 74 ponttal. Az öt nagy csoportra bontott 48-as lista élbolyába tartozik még Németország, Svédország és Hollandia is (67, 59, illetve 58 ponttal).

A sereghajtók csoportjában található a balkáni államok többsége mellett Lettország és Litvánia, Fehéroroszország, Oroszország és Ukrajna is. Az utolsó helyen Moldova áll, mindössze 2 ponttal.

Magyarország 13 ponttal a 31. a listán, és az öt országcsoport közül az utolsó előttiben található a többi friss kelet-európai EU-tagállam mellett. Az új tagállamok közül Ciprus kapta a legjobb helyezést (24.), majd az új tagok „minilistáján” még Szlovénia (27. hely), Málta (28.), és Horvátország (30.) is megelőzi hazánkat. A frissen csatlakozott államok közül 40. helyezésével Lettország a sereghajtó.

Európán belül még mindig jelentősek a fizetéskülönbségek, ám a különbségek lassan kiegyenlítődnek – állítja a szövetség. Jelenleg Dániában 69-szer keresnek többet az emberek, mint a legalacsonyabb bérekkel rendelkező Moldova. „Míg 2001-ben a dán bérek 39-szer voltak magasabbak a román fizetéseknél, mára a különbség már csak 22-szeres. Ennek az az oka, hogy míg ebben a négy évben Dániában 18 százalékkal nőttek az egy órára számított fizetések, addig Romániában 115 százalékkal” – teszi hozzá a beszámoló.

A bérkiegyenlítődés okai között sorolják fel a megnövekedett munkavállalói mobilitást: a jelentés szerint ugyanis egyre többen élnek és dolgoznak két különböző európai országban. Ezen kívül a bérek kiegyenlítődését eredményezi az is, hogy a keleti társaik által támasztott verseny miatt a nyugat-európai országokban megpróbálják leszorítani a béreket, illetve, hogy a szegényebb országokba érkező tőke miatt itt gyorsabban emelkednek a fizetések.

Néhány országban – példaként Fehéroroszországot és Moldova említik – a kormány magasabb béremelésekbe is belemegy, csakhogy elkerülje a társadalmi nyugtalanságokat. A jelentés szintén kiemeli a szakszervezetek szerepének csökkenését, amely szintén a bérek kiegyenlítődését segíti.


A teljes fizetési ranglista (Oldaltörés)

PozícióOrszágPontCsoport
1.Dánia1001.
2.Svájc83
3.Norvégia 77
4.Liechtenstein74
5.Man-sziget (az Egyesült Királysághoz tartozik)70
6.Luxembourg69
7.Guernsey (az Egyesült Királysághoz tartozik)68
8.Németország67
9.Svédország59
10.Hollandia58
11.Olaszország562.
12.Jersey (az Egyesült Királysághoz tartozik)56
13.Egyesült Királyság56
14.Feröer-szigetek (Dániához tartozik)56
15.Belgium53
16.Finnország53
17.Ausztria53
18.Írország51
19Franciaország48
20.Izland46
21.Spanyolország393.
22.Gibraltár36
23.San Marino34
24.Ciprus 30
25.Andorra29
26.Görögország25
27.Szlovénia22
28.Málta 20
29.Portugália19
30.Horvátország144.
31.Magyarország13
32.Csehország13
33.Lengyelország11
34.Törökország11
35.Szlovákia11
36.Észtország9
37.Bosznia-Hercegovina75.
38.Litvánia6
39.Macedónia6
40.Lettország5
41.Románia 5
42.Oroszország4
43.Bulgária3
44.Fehéroroszország3
45.Szerbia3
46.Albánia2
47.Ukrajna2
48.Moldova2
Forrás: Európai Munkáltatók Szövetsége (FedEE)

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

Hozzátok, az olvasóinkhoz fordulunk, azt kérve, hogy tartsatok ki mellettünk, maradjatok velünk. Ti, ha tehetitek, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt.

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is, minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk NEKTEK!

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

Hozzátok, az olvasóinkhoz fordulunk, azt kérve, hogy tartsatok ki mellettünk, maradjatok velünk. Ti, ha tehetitek, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt.

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is, minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk NEKTEK!
hvg.hu Karrier

Munka élvezeti rangsor

Nemrégiben tették közzé azt a felmérést, amely angliai munkahelyeken próbálta kideríteni, hogy milyen jellegű munkában érzik a legboldogabbnak magukat az emberek. A City & Guilds marketing cég végül 30 foglalkozást rangsorolt egy reprezentatív mintán elvégzett kutatás nyomán. Az adatfelvétel vajon Magyarországon is készülhetett volna?

hvg.hu Gazdaság

Megéri-e Nagy-Britanniában dolgozni?

Hazánk uniós csatlakozása óta havonta átlagosan 400-500 magyar talál munkát Nagy-Britanniában. Ám nem mindenkinek éri meg a szigetországban dolgozni: a legtöbbször gyári, konyhai, vagy szociális munkát kínálnak. Az átlagfizetés maximum 6 font óránként.

hvg.hu Gazdaság

Tovább nő a munkanélküliség

Az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz képest tavaly november és 2005. január között 31 700-zal nőtt a munkanélküliek száma. A munkanélküliségi ráta 6,6 százalékra emelkedett, ami 0,8 százalékponttal magasabb, mint az egy évvel korábbi időszakban.

hvg.hu Karrier

A főnök önéletrajza

A hagyományos CV-k és a vezetők önéletrajza között jelentős különbségek vannak. Az előbbiek a képességekről, a pallérozottságról, a tapasztalatokról szólnak elsősorban, az utóbbiak sokkal inkább (és érthetően) az irányítói kvalitásokról és a profitszerzésre való alkalmasságról.

hvg.hu Karrier

A te interjúkérdéseid

Az állásinterjúk többnyire egy jelentkezési lap kitöltésével veszik kezdetüket. Ezen viszonylag egyszerű túljutni, hiszen alapinformációkat kérnek. Aztán jön a neheze, elkezdődik a szóbeli kérdezősködés, s nemritkán ezzel látszólag jelentéktelen felütéssel: „Milyen kérdése lenne hozzánk?” Jobb felkészülni a válaszra.

Kovács Andrea (hvg.hu) Karrier

Intim állásinterjúk és jogszerűtlen szerződések

Mikor akar gyereket? Gyakran van székrekedése? Mi a véleménye a főnök és beosztott közötti munkahelyen kívüli kapcsolatokról? Dohányzik? – állásinterjúkon gyakran megjelennek ezek, vagy hasonló kérdések. A pályázók joggal botránkoznak meg rajtuk. Sőt a meglepetések a szerződés aláírásakor is folytatódhatnak.

Lefutott a sínekről a lillafüredi kisvasút

Lefutott a sínekről a lillafüredi kisvasút

Koronavírusos lett a győri Audi-gyár egyik dolgozója

Koronavírusos lett a győri Audi-gyár egyik dolgozója

Orbán: Több Balaton, kevesebb Adria, és akkor a járvány is féken tartható

Orbán: Több Balaton, kevesebb Adria, és akkor a járvány is féken tartható