szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Történetében először külföldi, az amerikai Howard Stringer vezeti a japán Sony Corp. elektronikai vállalatot.

A 63 éves, brit születésű Stringer Idei Nobujukit váltja fel az igazgatótanács elnöke és a vezérigazgató tisztében, az igazgatótanács hétfői döntése szerint. A vezetőváltás június 22-én lép életbe, miután a közgyűlés várhatóan jóváhagyja.

Stringer 1997 óta dolgozik a Sonynál, eddig a cég amerikai részlegét és a szórakoztatóipari üzletágat vezette elnökhelyettesként, és e minőségében ő vezényelte a hollywoodi Metro-Goldwyn-Mayer filmstudió tavalyi felvásárlását egy Sony vezette konzorcium számára tavaly.

A Sony forgalma a tavalyi utolsó negyedévben 7,5 százalékkal 2,15 billió jenre csökkent az egy évvel korábbihoz képest. Miközben a mobilkészülék-gyártás – partnerségben a svéd Ericssonnal – és a szórakoztató üzletág jól teljesít, az elektronikai készülékekből mind kevesebb a bevétel, főleg a piaci árverseny miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Rosszul áll a Sony szénája

A Sony japán elektronikai konszern csütörtökön 31 százalékkal leszállította az idei, márciusban záruló üzleti évre vonatkozó működési eredmény előrejelzését. Okként a vállalat a televíziók, videókamerák és más kulcsfontosságú elektronikai termékek meredeken eső árát, illetve a memórialapkák iránti gyenge keresletet jelölte meg.

Gazdaság

A Sony veszi meg a Metro-Goldwyn-Mayert

A japán cég és a vele szövetkező társaságok 2,94 milliárdot fizetnek a részvényekért, 1,9 milliárd dollár összegben pedig átvállalják az MGM adósságát.

Három kerékpárosból egy menet közben is telefonozik

Három kerékpárosból egy menet közben is telefonozik

Meghosszabbított hitelmoratórium: összegyűjtöttük, amit eddig tudni lehet

Meghosszabbított hitelmoratórium: összegyűjtöttük, amit eddig tudni lehet

Olyan kézenfekvő volt Donald Trump Twitter-jelszava, hogy kitalálták – és be is léptek vele

Olyan kézenfekvő volt Donald Trump Twitter-jelszava, hogy kitalálták – és be is léptek vele