szerző:
MTI

A budapesti bankközi devizapiacon szerda délután negyed ötkor 269,20/40 forint volt az euró árfolyama, de nem sokkal korábban 270 forint felett is születtek kötések.

A keddi 251,00/30 forint után kora reggel 253 forintos szinten indult az euró adásvétele, délelőtt 267 forintig emelkedett az euró árfolyama, az ezt követően megindult korrekció 262 forintig javította a forint pozícióját, majd erről a szintről indult meg egy újabb, rendkívül erőteljes forintgyengülés. A napi változás mértéke 7,25 százalék.

A forint a dollárral szemben is jelentősen gyengült. Az amerikai deviza árfolyama 198,00/198,20 forint; kedden 184,00/20 forint volt.

Az MNB hivatalos devizaárfolyam-jegyzése alapján egy svájci frank 171,81 (kedden 163,31) forint, 100 japán jen pedig 193,92 (kedden 181,30) forint volt délben.

A piac rendkívül volatilis - mondták a kereskedők, akik a befektetők rendkívüli elbizonytalanodásával magyarázzák a történteket, ám nem zárják ki egy újabb támadás lehetőségét sem. A külföldi piacokon a kockázatvállalási kedv csökkentése irányába ható folyamatok bontakoznak ki, megtört a zuhanást követő fellendülés.

A kereskedők szerint Magyarországon azok a bejelentések, amelyek nem sokkal ezelőtt még megnyugtatónak tűntek, immár aggodalmat keltenek: a jegybank, az IMF és az EKB együttes akcióinak ígérete jelenleg nem tűnik valódi megoldásnak.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Gazdaság

Elemzők novemberben nem várnak kamatcsökkentést

Londoni feltörekvő piaci elemzők szerint az MNB a jelenlegi inflációs és növekedési környezetben akár már novemberben is hozzákezdhetne a pénzügypolitikai enyhítéshez, a forintgyengülés és a magyar piacon követelt kockázati felárak emelkedése miatt azonban "nagyon valószínűtlen" a korai kezdés.

MTI Gazdaság

A magyar bankrendszer sebezhető, de a rövid távú likviditása jó

A Commerzbank egyik elemzése szerint Magyarország a balti államok után a kelet-közép-európai régió legkockázatosabb bankrendszerű országa. A hitelválság a bankok finanszírozási költségeire és forrásaik volumenére is nyomást gyakorol, de a magyar bankok rövid távú likviditási helyzete kedvező.

hvg.hu Gazdaság

Befektetési tanácsok október közepére

Az elmúlt hetek eseményei arra ösztönözték a befektetőket, hogy minden kockázatos eszköztől a lehető leggyorsabban szabaduljanak meg. Végletekig leegyszerűsítve azt lehet mondani, hogy a piacokon a bizalom teljes mértékben megszűnt, aminek következtében a bankok egymás között nem, vagy csak nagyon magas kamat ellenében hajlandók kölcsönözni. A bizonytalanság miatt olyan környezet alakult ki, amelyben „mindenki gyanús”. Ilyen helyzetben milyen befektetéseket keressünk?

HVG Hetilap

Válságkezelés Magyarországon: Pannon duma

Az ingatag magyar pénz- és tőkepiac ellen indított spekulációs támadások gyors elhárítása után is érhetik még meglepetések a hazai megtakarítókat. A stabilitás megteremtéséért stagnáló életszínvonallal fizethet az ország.

A Ferrarikra is veszélyt jelenthet ez az új BMW M5

A Ferrarikra is veszélyt jelenthet ez az új BMW M5

LED-es menetfénnyel hódít ez a régi-új Trabant

LED-es menetfénnyel hódít ez a régi-új Trabant

Két nap alatt 300 kilométert autóztatták egy tévedés miatt a beteget

Két nap alatt 300 kilométert autóztatták egy tévedés miatt a beteget

Meghalt a legendás orosz kézilabdázó

Meghalt a legendás orosz kézilabdázó

Nagyon hasznos funkcióval bővült a Google Maps, de nem örülhet neki mindenki

Nagyon hasznos funkcióval bővült a Google Maps, de nem örülhet neki mindenki

Teljesen begőzölt egy autós, mert elé parkoltak – videó

Teljesen begőzölt egy autós, mert elé parkoltak – videó