szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukcióján, mintegy 4,5-szeres túljegyzés mellett, 211 bázisponttal 10,61 százalékra csökkent az átlaghozam csütörtökön.

Az ÁKK a két héttel ezelőtti 30 milliárd forinttal megegyező összegben hirdetett meg 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (D091118) értékesítésre. Az elsődleges forgalmazók 117 ajánlatot nyújtottak be 133,49 milliárd forint értékben. A túljegyzés mértéke 4,45-szörösre növekedett az előző 1,73-szorosról.

Az ÁKK 33 ajánlatot fogadott el a meghirdetettnél is nagyobb összegre, 35 milliárd forintra, ugyanakkor a kibocsátás 45,5 milliárd forint lett.

Az aukción 10,61 százalékos átlaghozam alakult ki, 211 bázisponttal alacsonyabb a két héttel korábbi 12,72 százaléknál. A legalacsonyabb hozam 10,12 százalék, a legmagasabb 10,80 százalék volt. A megelőző aukciók sorrendben 9,26, 11,49 és 12,68 százalékos átlaghozammal zárultak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Tíz százalék felett a 3 hónapos DKJ átlaghozama

Enyhén növekvő kereslet mellett tovább nőtt a 3 hónapos diszkont kincstárjegy hozama az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján, a kialakult átlaghozam 63 bázisponttal 10,61 százalékra emelkedett

hvg.hu Gazdaság

Befektetési tanácsok november végére

A piacok lassan lenyugodnak, a piaci mozgások kevésbé szélsőségesek. A recessziós félelmek azonban még nem tűntek el nyomtalanul, ami miatt újabb és újabb hullámok alakulnak ki. Mire figyeljünk ezen a héten?

Több ezer hondurasi bevándorló rekedt Guatemalában, összecsaptak a rendőrökkel

Több ezer hondurasi bevándorló rekedt Guatemalában, összecsaptak a rendőrökkel

Von der Leyen és Lengyelország is Navalnij azonnali szabadon engedését követeli

Von der Leyen és Lengyelország is Navalnij azonnali szabadon engedését követeli

Az ezredfordulós generációból sokan a koronavírus miatt lesznek autóvásárlók

Az ezredfordulós generációból sokan a koronavírus miatt lesznek autóvásárlók