szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vajda Zita május elején hagyta ott az MNB-t, odáig havi bruttó 1,73 millió forintot keresett. A legfrissebb fizetési adatbázis szerint a jegybanknál ennél még azoknak a többsége is kevesebbet keres, akik cégjegyzésre jogosultak, azaz fontosabb, általában vezetői pozícióban dolgoznak.

Nem sok alkalmazott lehet feljebb a Magyar Nemzeti Bank (MNB) fizetési listáján, mint Vajda Zita volt nemzetközi személyi titkár, akit maga a jegybank hozott összefüggésbe Matolcsy György jegybankelnök válásával – írta hétfői számában a Népszabadság.

Vajda Zita május elején hagyta ott az MNB-t, odáig havi bruttó 1,73 millió forintot keresett. A legfrissebb fizetési adatbázis szerint a jegybanknál ennél még azoknak a többsége is kevesebbet keres, akik cégjegyzésre jogosultak, azaz fontosabb, általában vezetői pozícióban, esetleg tanácsadóként, a szervezet magasabb szintjén dolgoznak. Az ebbe a kategóriába tartozó 116 személy közül 83-nak kisebb a bére, mint a Matolcsy közelébe kerülő személyi titkáré volt.

Tehát 33 személy van ebben a körben, aki Vajda Zitánál többet keres. Rajtuk kívül még maga Matolcsy György, három alelnöke, a monetáris tanács további öt tagja, valamint a felügyelőbizottság hat tagja keres többet:

összesen tehát 48 ember kapott magasabb fizetést, mint a jógaoktatással is foglalkozó Vajda Zita.

A jegybanknál amúgy június végén 1307 alkalmazott dolgozott. A cégjegyzésre nem jogosultak között még lehetnek olyanok, akik Vajdánál többet kerestek, de ez nem lehet túl nagy csoport. Összességében a nemzetközi személyi titkár a legjobban fizetett 4-5 százalékba tartozhatott a jegybankban.

©

Érdekesség, hogy a cégjegyzésre jogosultak között két titkárságvezető is van, mindketten kevesebb pénzt (havi bruttó 1,4, illetve 1,6 millió forintot) vihetnek haza, mint Vajda Zita személyi titkárként. Vajdánál a listán szereplő főosztályvezetők kétharmada is kevesebbet keres.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Folytatódnak az új abortusz-szabályok ellenti tüntetések Lengyelországban

Folytatódnak az új abortusz-szabályok ellenti tüntetések Lengyelországban

Svájcban a gazdag családok gyerekeinek a fele szakmunkásképzőbe megy

Svájcban a gazdag családok gyerekeinek a fele szakmunkásképzőbe megy

Mozibolondoknak és adományozni szerető könyvrajongóknak ajánljuk

Mozibolondoknak és adományozni szerető könyvrajongóknak ajánljuk