szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

348 millió forintos hiány keletkezett a Duna Arénában rendezett ifjúsági világbajnokság miatt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) emiatt megvonta Erdei Zsolt elnök aláírási jogát. Erdei most saját maga ellen kért vizsgálatot az ügyészségen.

A MÖSZ nemrég eljárást indított a Duna Arénában rendezett ifjúsági világbajnokság költségvetési problémái miatt, egyben megvonták Erdei Zsolt elnök és Nagy Anett főtitkár aláírási jogát, és belső vizsgálatot indítottak. A 840 millió forintba kerülő vébé költségei ugyanis nagyjából 348 milliós hiányt okoztak a szövetségnek, és emiatt a női válogatott nem tudott részt venni a világbajnokságon.

Csötönyi Sándor, a szövetség korábbi elnöke szerint a botrányos ifjúsági világbajnokság szervezése közben több hibát is vétett a szövetség vezetése, de szándékosan senki nem akart lopni. Korábban Győr felajánlotta, hogy ingyen helyszínt biztosít a rendezvénynek, amelyet végül mégis a Duna Arénában rendeztek meg Balogh Sándor javaslatára, aki nem mellesleg a Duna Aréna üzemeltetéséért felelős állami cég, a Bp2017. Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója is. Korábban pedig a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter, Bártfai-Mager Andrea férje volt.

Csötönyi szerint a rendezvény körül teljes volt a káosz: nem volt szervezőbizottság, de még költségvetés sem, Erdei viszont nem aggódott emiatt. A volt elnök azt mondta, a számlákat sokszor olyanok írták alá, akik erre nem voltak feljogosítva, és összesen 210 milliónyi számla maradt kifizetetlenül.

A MÖSZ korábbi közleménye szerint nem a szövetség vezetői vagy munkatársai, hanem külső személyek felelősek a kialakult helyzet miatt, hanem az időközben távozó ügyvezető, a gazdasági igazgató és a PR-menedzser sodorta csődközelbe a szervezetet. A MÖSZ mai közleménye szerint az elnökség tagjaiból álló vizsgálóbizottság arra a döntésre jutott, hogy „szükségesnek tartja hivatalos eljárás megindítását annak tisztázására, hogy a vb vonatkozásában büntetőjogi értelemben felelősség terheli-e a döntési és végrehajtási folyamatokban részt vevő személyeket" – írta a 24.hu.

Emiatt Erdei Zsolt, a MÖSZ elnöke november 6-án ügyészségi kivizsgálást kért maga ellen. Az elnökség felállított egy válságmenedzsment bizottságot is a pénzügyi konszolidációs terv elkészítésére, melynek tagjai Kepli József János, Kassai László és Pantl Péter.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pattanásig feszülnek az idegek a Közel-Keleten az iráni atomtudós likvidálása után

Pattanásig feszülnek az idegek a Közel-Keleten az iráni atomtudós likvidálása után

Eltűnt egy 10 hónapos mezőkövesdi kisfiú

Eltűnt egy 10 hónapos mezőkövesdi kisfiú

Még Trump igazságügyi minisztere szerint sem történt tömeges csalás az elnökválasztáson

Még Trump igazságügyi minisztere szerint sem történt tömeges csalás az elnökválasztáson