szerző:
hvg.hu

348 millió forintos hiány keletkezett a Duna Arénában rendezett ifjúsági világbajnokság miatt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) emiatt megvonta Erdei Zsolt elnök aláírási jogát. Erdei most saját maga ellen kért vizsgálatot az ügyészségen.

A MÖSZ nemrég eljárást indított a Duna Arénában rendezett ifjúsági világbajnokság költségvetési problémái miatt, egyben megvonták Erdei Zsolt elnök és Nagy Anett főtitkár aláírási jogát, és belső vizsgálatot indítottak. A 840 millió forintba kerülő vébé költségei ugyanis nagyjából 348 milliós hiányt okoztak a szövetségnek, és emiatt a női válogatott nem tudott részt venni a világbajnokságon.

Csötönyi Sándor, a szövetség korábbi elnöke szerint a botrányos ifjúsági világbajnokság szervezése közben több hibát is vétett a szövetség vezetése, de szándékosan senki nem akart lopni. Korábban Győr felajánlotta, hogy ingyen helyszínt biztosít a rendezvénynek, amelyet végül mégis a Duna Arénában rendeztek meg Balogh Sándor javaslatára, aki nem mellesleg a Duna Aréna üzemeltetéséért felelős állami cég, a Bp2017. Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója is. Korábban pedig a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter, Bártfai-Mager Andrea férje volt.

Csötönyi szerint a rendezvény körül teljes volt a káosz: nem volt szervezőbizottság, de még költségvetés sem, Erdei viszont nem aggódott emiatt. A volt elnök azt mondta, a számlákat sokszor olyanok írták alá, akik erre nem voltak feljogosítva, és összesen 210 milliónyi számla maradt kifizetetlenül.

A MÖSZ korábbi közleménye szerint nem a szövetség vezetői vagy munkatársai, hanem külső személyek felelősek a kialakult helyzet miatt, hanem az időközben távozó ügyvezető, a gazdasági igazgató és a PR-menedzser sodorta csődközelbe a szervezetet. A MÖSZ mai közleménye szerint az elnökség tagjaiból álló vizsgálóbizottság arra a döntésre jutott, hogy „szükségesnek tartja hivatalos eljárás megindítását annak tisztázására, hogy a vb vonatkozásában büntetőjogi értelemben felelősség terheli-e a döntési és végrehajtási folyamatokban részt vevő személyeket" – írta a 24.hu.

Emiatt Erdei Zsolt, a MÖSZ elnöke november 6-án ügyészségi kivizsgálást kért maga ellen. Az elnökség felállított egy válságmenedzsment bizottságot is a pénzügyi konszolidációs terv elkészítésére, melynek tagjai Kepli József János, Kassai László és Pantl Péter.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Jön az újabb tüntetés, megvan a felszólalók listája

Jön az újabb tüntetés, megvan a felszólalók listája

Letesztelt pár citromot a Nébih, és bizony találtak problémákat

Letesztelt pár citromot a Nébih, és bizony találtak problémákat

Új vezetők a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban

Új vezetők a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban

Kamu egyenruhában, fegyverrel rabolt ki egy sofőrt három férfi – videó

Kamu egyenruhában, fegyverrel rabolt ki egy sofőrt három férfi – videó

Tiszteletet a kórházban éjszakázó anyáknak - meg persze ágyakat!

Tiszteletet a kórházban éjszakázó anyáknak - meg persze ágyakat!

Kihagyná az ajándékvadászatot a tülekedő tömegben? Így készítsen tuti ajándékot otthonról

Kihagyná az ajándékvadászatot a tülekedő tömegben? Így készítsen tuti ajándékot otthonról