szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre nagyobb gond az olcsó drog Magyarországon, a rendőrség hálózatba szerveződve, adott esetben vagyontárgyak legfoglalásával is küzd a terjedés ellen.

Komplexebb megoldást vezetett be az ORFK az olcsó drogok ellen. Hosszú cikket közöl a Police.hu az új, olcsó drogokról, amelyek egyre erősebben vannak jelen Magyarországon. Ezekkel az a baj, hogy rossz körülmények között élő emberek a célközönsége, és innen kerülnek ki a terjesztők is, akik jellemzően a használókból kerülnek ki. Nem ismertek a szerek hatásmechanizmusai.

"Értékelő-elemző munkánk során felismertük azt is, hogy a problémával mélységében kell foglalkoznunk. Nem elég a bűncselekmény leleplezése és szankcionálása, a hatóságnak a törvény biztosította további eszközökkel egyfajta utómunkálatokat is kell végezni. A tetten ért és, mondjuk, harmincnapos letartóztatással ideiglenesen a 'forgalomból kivont' terjesztők tapasztalataink szerint nagyon magas arányban visszatérnek cselekményükhöz. A kereskedés csekély befektetést igényel, nagy a csábítás az egyébként is periférián lévők számára, hogy ott folytassák törvénybe ütköző életüket, ahol korábban abbahagyták."

Ezért a rendőrség szerint fel kell számolni a készleteket, a közvetítő csatornákat is, és ez összehangoltságot, hálózatosodást igényel a rendőrség részéről. A rendőrség lefoglalhat és zárolhat bűncselekményből származó javakat, ezzel is növelheti az elrettentő hatást: nem éri meg olcsó drogokban utazni. A rendőrség összeveti a gyanúsítottak legális bevételeit a vagyontárgyakkal, és ha nagyon szembeötlő az eltérés, zár alá veszik a drága autókat, lakásokat, műkincseket. "Szolnokon készpénz mellett lefoglaltunk és zár alá vettünk személykocsikat, ingatlant és három lovat is." Több ilyen bűnbandát, hálózatot sikerült felszámolni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ne féljünk megszegni a szabályokat!

Ne féljünk megszegni a szabályokat!

A lányok nem csak szórakozni akarnak – 40 dal zseniális nőktől

A lányok nem csak szórakozni akarnak – 40 dal zseniális nőktől

Lemond egy német politikus, akinek a cége több százezer eurót kaszált maszkbeszerzéseken

Lemond egy német politikus, akinek a cége több százezer eurót kaszált maszkbeszerzéseken