szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két kézzel önti a pénzt a kormány a tájékoztató kampányba, újabb 10+3 milliárdos megbízást kapott a kormány két kedvenc kommunikációs cége, idén ez már a második tőkefröccs.

"Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai szintéren történő kormányzati kommunikációval kapcsolatos feladatok ellátása, valamint az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátása". Ezen a címen kapott a kormány két kedvenc kommunikációs cége, a Balásy Gyula érdekeltségébe tartozó New Land Media Kft. és a Lounge Design az idén immáron másodszorra megbízást a Rogán Antal alatt működő Nemzeti Kommunikációs Hivataltól 10 milliárd forint értékben, vette észre a 24.hu.

A szerződés szerint 3 milliárd forint az opció, azaz ennyivel még nőhet az értéke, ha azt a helyzet megkívánja. "Az ajánlat teljeskörűen megfelel az ajánlattételi felhívás és dokumentáció, a keretmegállapodás és a jogszabályi előírásoknak" - olvasható a dokumentumban.

2019-ben egyszer már lehullott 10 milliárd forint a Balásy-féle cégeknek.

Ez azt jelenti, hogy 2019-ben már 20 milliárd forint ment "tájékoztató kampányra", míg 2018-ban ban összesen 18,4 milliárd, azaz egyre több pénzt önt a kommunikációba a kormány. Hogy ezek hány kampányra és milyen időtartamra szólnak, arról az nem derül ki a keretszerződésből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Rogán: Komolyan gondolta a kormány a junckeres plakátokat

Rogán a Kossuth rádiónak adott interjújában beszélt arról, hogy leszedték ugyan a junckeres plakátokat, de azt komolyan gondolták, és bár a Fidesznek még a Néppártban van a helye, azért Manfred Webernek is odapiszkált.

A Bayern München nyerte a Szuperkupát

A Bayern München nyerte a Szuperkupát

A Doom Eternal lesz a Microsoft első nagy fogása, bekerül az Xbox Game Passba

A Doom Eternal lesz a Microsoft első nagy fogása, bekerül az Xbox Game Passba

Orbán: Hiába nevezik át a kvótát, attól még kvóta marad

Orbán: Hiába nevezik át a kvótát, attól még kvóta marad