szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nő végső kétségbeesésében írt a miniszterelnöknek.

Levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek az a 9 gyerekes édesanya, akinek el akarják árverezni a házát Zsámbokon – írja a Magyar Hang. A családról korábban az RTL Klub alapján azt írtuk, a házukon 20 millió forint adósság van, de a kikiáltási ára mindössze 7,5 millió forint, ha pedig a családot kilakoltatják, a gyerekeket el is vehetik az édesanyától.

A Magyar Hang most azt írja, május 5-ig lehetett licitálni a házra, és hárman is meg akarták venni, de kicsúsztak az időből, a család így egy hónap haladékot kapott, emellett pedig a falusi csok felvételében is gondolkodnak, amely azonban csak nyáron lesz elérhető.

Az édesanya két hónapja viszont egy levelet írt Orbán Viktornak, amelyre kedden kapott választ a Miniszterelnöki Kabinetiroda levelezési osztályától. A levél szerint "őszinte megértéssel és együttérzéssel" olvasták a nő sorait, de a vonatkozó "kormányrendelet értelmében Miniszterelnök úr valamennyi egyedi, szakmai, szakigazgatási és hatósági kérdésben az illetékes szervek, illetve szakminisztériumok álláspontjára támaszkodik, így az egyéni megkeresések és igények tekintetében elbírálási-, beavatkozási lehetőséggel sajnos nem rendelkezik".

A levélben a nőnek azt javasolták, hogy konzultáljon a volt férjével, és kérjen önkormányzati bérlakást/ingatlant, amely azonban már megtörtént, de az önkormányzatnak nincs ilyen ingatlanja.

A miniszterelnöki levél így zárul:

Őszintén sajnáljuk, hogy a tájékoztatáson túl nem lehettünk a segítségükre. Helyzetüket átérezve, ezúton kívánunk Önöknek Miniszterelnök úr nevében kitartást és további minden jót!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!