szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A helyzet csak átmeneti, de az FKF elmondása szerint extrém mennyiségű veszélyes hulladékot adtak le az emberek az utóbbi időben.

Megteltek a fővárosi hulladékudvarok, nem veszi már át a veszélyes hulladékot a Fővárosi Közterület-Fenntartó (FKF) – írja az Index.

A lap arról számol be, hogy egy olvasója nem tudta leadni a festékmaradékot az FKF hulladékudvarában, mert a kezelő alvállalkozóval megszűnt a szerződés, és még nem újították meg.

Az FKF a lappal azt közölte, hogy az elmúlt időben a veszélyes hulladékokból beérkezett extrém mennyiségek miatt két hulladékudvar (XXII. Nagytétényi út 335, XV. Károlyi Sándor u. 166.) kapacitása valóban megtelt, így

a festékhulladék és növényvédőszer átvétele átmeneti ideig szünetel. 

Azt is közölték, hogy a begyűjtött anyagfajták tekintetében egyébként rendelkeznek élő szerződéssel, az érintett telephelyekről a szükséges szállításokat megrendelték, ezért egy-két héten belül a szolgáltatás változatlan formában folytatódik, addig is kérik az ügyfelek szíves türelmét.

Mint kiderült, nemcsak a festékhulladék és növényvédőszer átvétele szünetel, hanem sok helyen a gumié, a hungarocellé, és a fáradt olajé is. Az átmeneti korlátozásokról itt lehet tájékozódni!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálbüntetést kértek egy japán sorozatgyilkosra

Halálbüntetést kértek egy japán sorozatgyilkosra

Így csinált ügynöksztorit a Hamletből Bolgár György

Így csinált ügynöksztorit a Hamletből Bolgár György

Rekordot döntött, de otthagyja az Instagramot David Attenborough

Rekordot döntött, de otthagyja az Instagramot David Attenborough