szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Wizz Air legnagyobb részvényese 12,5 millió részvényt adott el, hogy a Brexit után is legalább 50 százalékban az Európai Gazdasági Térséghez tartozzon a légitársaság.

A Wizz Air Holdings Plc. legnagyobb részvényese, a légivállalat szakmai befektetője, az Indigo Partners befektetési cég 12,5 millió részvényt adott el a légitársaságból.

Részvényeinek eladásával az Indigo segít a Wizz Airnek abban, hogy megfeleljen az EU részvénytulajdonosi összetételre vonatkozó előírásának a Brexit után is.

Az előírás szerint az unión belül közlekedő légitársaságok tulajdonosainak több mint 50 százalékban az Európai Gazdasági Térséghez (EGT) kell tartozniuk, ellenkező esetben a nem-EGT tulajdonosok jogait korlátozzák. Márpedig ebből a szempontból már nem jó a brit tulajdoni rész.

Az Indigo Partners 4,015 penny árfolyamon értékesítette a részvényeket, összesen 500 millió font (648,45 millió dollár) összegben. Az Indigo tulajdonrésze 20,6 százalékról 3,4 százalékra, mintegy 2,5 millió részvényre csökkent.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!