szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Országgyűlés azonnali kérdések-válaszok órájában erősítette meg a hírt a kormány.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Orbán Viktor az Országgyűlés hétfői ülésén, napirend előtti felszólalásában jelentette be, hogy Magyarország lezárja a határait a nemzetközi személyforgalom elől. Az erről szóló rendelet ugyan még nem jelent meg, és a miniszterelnök sem említette külön, de

a lezárás természetesen a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret is érinti.

Ezt a Parlament azonnali kérdések-válaszok órájában Kunhalmi Ágnes kérdésére Nagy István agrárminiszter is megerősítette. A szocialista képviselőnek adott válaszából az is kiderült, hogy az intézkedés éjféltől lép életbe.

Az azonban még mindig nem világos, a gyakorlatban hogyan fog kinézni a repülőtér lezárása (hiszen a magyar állampolgárok továbbra is beléphetnek az ország területére), és mi történik azokkal a külföldiekkel, akik a gépekre még felfértek, de leszállni már csak éjfél után tudtak a magyar fővárosban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Orbán Viktor: Lezárják Magyarország határait

Drasztikus korlátozó intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben: az ország lezárja a határait, csak magyarok léphetnek be, éjféltől betiltják a rendezvényeket, a szórakozóhelyek, mozik zárva lesznek, az élelmiszerüzletek, patikák és drogériák kivételével minden üzlet, étterem és kávézó bezár háromkor.