szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nincs megállás, zuhan a magyar deviza euróval szembeni árfolyama.

360 alá gyengült az euró/forint árfolyam valamivel délután 1 óra után. Ez (újabb) történelmi mélypont, illetve újabb negatív szintlépés.

Az árfolyam hétfőn egy gyors reggeli esés után 358-nál stabilizálódott egy rövid időre, de kedd dél körül újra látványosan gyengülni kezdett az árfolyam.

A forintot aligha lehet most megmenteni, de nem is kell

Rendeletben részletezte a kormány a hat intézkedést, amelyet Orbán Viktor hétfő délelőtt bejelentett. 37 pontban sorolják, kiknek jár adó- és járulékmentesség, de a családtámogatási szabályok is megváltoztak, felfüggesztik a kilakoltatásokat, sőt, még a bankkártyás fizetés részleteibe is belenyúltak.

Az esésnek olyan oka egyelőre nincs, amely speciálisan a magyar gazdaság rossz helyzetét mutatná, a befektetők szinte mindenből menekítik ki a pénzüket, ami nem euró, dollár vagy frank. A piacok a járvány miatti gazdasági válságban még keresik, hogy mi a forint megfelelő árazása, egyelőre jósolni sem nagyon lehet, hogy milyen szinten állhat majd meg a gyengülés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!