szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?

A hatékony fellépést nehezíti, hogy a tevékenység legális a szigetországban.

Nagy-Britannia ne legyen a stricik paradicsoma! Ezt követelték egy online konferencián, amelyet a Romániából érkezett szexrabszolgák ügyében rendeztek Londonban. A résztvevők a belügyminiszter határozott fellépését sürgették a lánykereskedő maffiák megfékezésére a szigetországban – írja a Guardian.

Ipari méretekben folyik a nők becsempészése Nagy-Britanniába, ahol a prostitúció nem számít bűncselekménynek – hangzott el azon a konferencián, amelyen a brit parlament több tagján kívül diplomaták és magasrangú rendőrtisztek is részt vettek. A szexuális kizsákmányolással foglalkozó parlamenti bizottság elnöke keményen bírálta a fennálló állapotokat: "Országos botrány, hogy brit férfiak tömegesen szexuálisan kihasználnak román nőket" – hangsúlyozta Diana Johnson, aki azt javasolta, hogy kövessék Franciaország, Írország és Svédország példáját, ahol a nőket áldozatoknak tekintik, és a férfiakat büntetik a prostitúció miatt. Különösen pedig a futtatókat, akik kihasználják a román és más külföldi nők kiszolgáltatott helyzetét. A parlamenti bizottság elnöke határozott fellépést követelt a belügyminisztertől, mindenekelőtt úgy, hogy tiltsa azt, hogy az interneten szabadon reklámozzák a szexuális szolgáltatásokat.

Egy magasrangú rendőrtiszt, aki kilenc hónapon keresztül vizsgált egy lánykereskedő maffiát, amely román nőket hozott be Nagy-Britanniába, arra hívta fel a figyelmet, hogy ez egy nagyon jól működő üzleti modell, túl sok pénzt hoz a résztvevőinek. Romániából azzal csábítják a nőket, hogy jól fizető munkát kínálnak, amelyről azután csak a helyszínen derül ki, hogy valójában prostitúcióról van szó. Ha a nők nem vállalják, akkor brutálisan megverik őket, elkobozzák a személyi irataikat, és kényszerítik őket a prostitúcióra.

A brit belügyminisztérium elismeri, hogy határozottabban kellene fellépni a szexbiznisz ellen, de arra hívja fel a figyelmet, hogy Angliában és Walesben a prostitúció teljesen legális. Ezért jelenleg nehéz megbüntetni a striciket és felszámolni azokat az internetes reklámokat, melyek szexuális szolgáltatásokat kínálnak Nagy-Britanniában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Süddeutsche Zeitung: Von der Leyen sikeresen vezette az uniót, aztán jöttek Orbánék

Süddeutsche Zeitung: Von der Leyen sikeresen vezette az uniót, aztán jöttek Orbánék

Csak nőkből fog állni Biden kommunikációs csapata

Csak nőkből fog állni Biden kommunikációs csapata

Fekete-Győr: 2022 valódi korszakváltás lesz

Fekete-Győr: 2022 valódi korszakváltás lesz