szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A figyelmeztető demonstrációk alatt leállhat a termelés a gyárban.

Újabb sztrájkot hirdetnek a B.Braun Medical Kft. gyöngyösi üzemében, március 10. és 12. között mindhárom műszak utolsó két órájában szüntetnék be a munkát a dolgozók – közölte László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke.

Az alelnök szerint a három műszakban termelő társaságnál reális esélyt lát a sztrájk idején a teljes leállásra, hiszen a figyelmeztető demonstráción az érintett két műszak szinte minden dolgozója részt vett.

A demonstráció célja változatlan: miután a cégvezetés a februári akció óta nem tett új ajánlatot, továbbra is 8 százalékos béremelést kérnek egységesen a gyöngyösi gyár minden munkavállalója, azaz mintegy 1600 dolgozó számára. Legfontosabb céljuk a fenntartható működés biztosítása, és ezen keresztül a munkahelyek hosszú távú megtartása.

Horn Péter, a B Braun vállalatcsoport vezérigazgatója korábban azt mondta, hogy szerinte korrekt és tisztességes a cég idei évre szóló ajánlata, amely a fizikai dolgozókra vonatkozóan 2-5,4 százalékos, sávos béremelést és az ösztönzők 9-20 százalékos emelését tartalmazza, míg az adminisztratív állomány számára változatlan alapbér mellett az eddigi egy helyett 2 havi bónuszt tesz elérhetővé.

A dolgozók legutóbb február 23-án sztrájkoltak, akkor egy kétórás figyelmeztető munkabeszüntetéssel próbáltak eredményeket elérni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyéves csúcsára ugrott a GKI fogyasztói bizalmi indexe áprilisban

Egyéves csúcsára ugrott a GKI fogyasztói bizalmi indexe áprilisban

A orvosszakszervezet nyílt levélben kéri Orbántól, hogy halasszák el az iskolák megnyitását

A orvosszakszervezet nyílt levélben kéri Orbántól, hogy halasszák el az iskolák megnyitását

Nyereséges évet zárt az OTP, de osztalékot nem fizet

Nyereséges évet zárt az OTP, de osztalékot nem fizet