szerző:
Bank360.hu
Tetszett a cikk?

Hamarosan kezdődik a 2021-es, tavalyról elhalasztott foci-Eb. Ez a korábbi évek tapasztalatai szerint azt is jelenti, hogy rengetegen vesznek új tévét, hogy minél jobb képminőségben élvezhessék a tornát. Csábító lehet egy több százezer forintos készüléket részletekben, ráadásul kamatmentesen kifizetni, de nem biztos, hogy megéri: lehet, hogy máshol annyival olcsóbban találjuk meg ugyanazt a modellt, hogy még piaci hitelt is érdemes felvenni.

Hamarosan, június 11-én kezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság (Eb). A magyar válogatott június 15-én a címvédő Portugália ellen mutatkozik be, a meccset ráadásul itthon rendezik. Nagyobb sportversenyeket megelőzően, és kifejezetten labdarúgó Eb vagy világbajnokság előtt, rengetegen vesznek új TV-t otthonra, hogy jobb minőségben élvezhessék az adott sportversenyt.

A vásárlási kedvre a nagyobb áruházláncok rá is kontráznak, és látszólag kedvező, nulla százalékos áruhitellel várják a vásárlókat. Ma már ugyanakkor számtalan online összehasonlító oldal létezik, melyeken könnyen ellenőrizhetjük – akár telefonunknon keresztül, a boltban állva –, hogy az adott modell nem érhető-e el máshol olcsóbban.

Ha pedig továbbra sem szeretnénk a tévét egy összegben kifizetni, akkor egy hitelkalkulátor segítségével azt is ellenőrizhetjük, hogy mennyivel olcsóbban kell megtalálni egy adott készüléket ahhoz, hogy megérje egy kisebb boltban, piaci hitel segítségével megvenni.

Nézzünk egy konkrét példát

Egy korszerű, nagyképernyős, OLED technológiával rendelkező tévéért nem ritka, hogy akár 800 ezer forintot is elkérnek, példánkban ezzel számolunk. Ez a technológia azért kedvező, mert nem feltétlenül igényli a szemből tévézést, oldalról is éles képet ad.

Tegyük fel, hogy egy nagyobb áruházban ki is néztünk egy ilyen modellt, ami pont 800 ezer forintba kerül, és jár hozzá ingyen, azaz nulla százalékos THM-ű áruhitel.

Ezért a hitelért ugyanakkor az áruház gyakran fizet a pénzügyi szolgáltatónak, hiszen segítségével jelentősen megnövelheti a saját eladásait. Ezt a költséget pedig nem ritka, hogy beépítik az ingyen hitellel kínált készülékek árába.

Ennek ma már könnyen utánajárhatunk, elég valamelyik online árösszehasonlítóval ellenőrizni, hogy mennyiért lehet máshol megvenni ugyanazt a modellt. Igen ám, de itt még nincs vége, hiszen ha továbbra sem szeretnénk a tévét egy összegben kifizetni – és az új, kisebb boltban nem kínálnak ingyenes áruhitelt – akkor szóba jöhet még, hogy piaci személyi kölcsönt veszünk fel. Ekkor viszont fontos figyelembe venni a hitel kamatait és egyéb díjait, tehát a nagyobb áruház vételárát nem a kisebb boltéval, hanem a hitel teljes költségével érdemes összehasonlítani.

Mikor éri meg a 800 ezres tévét személyi kölcsönnel felvenni?

Ha azt látjuk tehát, hogy a 800 ezres tévét máshol olcsóbban is meg tudjuk venni, érdemes elgondolkodni, hogy az áruhitel helyett személyi kölcsön segítségével vesszük-e meg azt.

Ha egy 800 ezres tévét 0 százalékos áruhitel mellett kínálnak, akkor a Bank360 Személyi kölcsön kalkulátorának jelenlegi ajánlatai szerint 680 ezer forintért kell azt megtalálnunk máshol, hogy személyi kölcsön segítségével olcsóbban juthassunk hozzá (három éves futamidőt feltételezve).

“A saját számlavezető bankunknál gyakran elérhetőek jobb ajánlatok is, de mivel az eredeti áruhitel esetében sem kell bankot váltani, ezért a személyi kölcsönök között is csak azokat az ajánlatokat vettük figyelembe, melyek anélkül elérhetőek, hogy a jövedelmünket a hitelt nyújtó bankhoz érkeztetnénk” – hívta fel a figyelmet Varga Zsombor, a Bank360 elemzője.

* * * FÉLMILLIÓ FORINTOT IS MEGTAKARÍTHAT EGY KÉTMILLIÓ FORINTOS HITELEN

THM-plafon ide vagy oda, havonta több ezer forintot is spórolhat, ha megfontoltan választ személyi kölcsönt. A hvg.hu és a Bank360 Személy Kölcsön Kalkulátorával könnyedén, mindössze néhány kattintással összahasonlíthatja különböző bankok ajánlatait. Ha kétmillió forintot igényel 72 hónapra, akkor egy kedvező kölcsön kiválasztásával akár félmillió forintot is spórolhat a hitel teljes futamideje alatt. Ide kattintva szabadon kalkulálhat, akár magasabb összegre vagy rövidebb futamidőre is összehasonlíthatja az ajánlatokat. Ha meglévő hitelét rendezné egy adósságrendező személyi kölcsönnel, akkor kattintson ide, ha pedig autóvásáráshoz keres kölcsönt, akkor pedig ide!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!